Sylosis - Monolith

Monolith

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Thrash metal
Spilletid:72.53
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

SYLOSIS NYE UDGIVELSE RAMMER KUN MIDDELMÅDIGT!

Britiske Sylosis har med Monolith begået deres tredje album og stilmæssigt befinder Sylosis i den moderne thrash, men der er også lidt metalcore ind over, som kan få Sylosis til at minde en smule om Trivium (omkring "Ascendency"-skiven). Det er helt klart guitarharmonierne og guitarriffsene som skal bære sangene på Monolith og der er ingen tvivl om at gutterne i Sylosis evner den tekniske form for thrash (hør blot den hæsblæsende "The River") men det halter gevaldigt med at få sangene til at stikke ud fra mængden, og det skyldes i høj grad at Sylosis sjældent får hæftet et memorabelt omkvæd på sangene. Sangene ender simpelthen som oftest i lidt ligegyldige riff-eskapader.

Monolith forsøger Sylosis sig også med mere stemningsfulde passager og der eksperimenteres med lyden/instrumenteringen på numrene, hvilket bestemt gør sangene mere varierede, men vokalen er det svage led, hvor der virkelig mangler at blive tilføjet en ekstra dimension og mere variation. På albummets afsluttende outro i "Enshrined" vises der dog noget af det jeg efterlyser på albummets andre numre – nemlig en vokalmelodi der skiller sig ud.

Et af albummets stærkeste numre er "Paradox", men som med albummet som helhed, så fremstår numret noget uforløst, for det er klart potentiale at spore på Monolith - Sylosis har bare ikke riffs og melodier til at stikke væsentligt ud fra mængden, og derfor bliver numrene for lange og ensformige, på trods af guitar-ekvilibrismen. Tracklist: 01. Out From Below 02. Fear The World 03. What Dwells Within 04. Behind The Sun 05. The River 06. Monolith 07. Paradox 08. A Dying Vine 09. All Is Not Well 10. Born Anew 11. Enshrined