Lance King - A Moment In Chiros

A Moment In Chiros

/ Nightmare Records · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Den rutinerede sanger Lance King har optrådt for rigtigt mange bands i løbet af sin karriere, og nu er tiden så kommet til et solo-album - nemlig "A Moment in Chiros".

Stilen er progressiv power metal a la en blanding af Anubis Gate og Queensrÿche (dengang de var mere interessante) og er faktisk ganske vellykket. Musikken er tight og har en del groove og masser af lydlag samt en vis dynamik, men bliver aldrig så finurlig, at man ikke kan følge med. Der flirtes lidt med keyboards og elektroniske elementer nu og da, men det passer faktisk meget godt ind i det ganske melodiske lydbillede.

Selvom der er tale om sofistikeret og progressiv musik, gøres der dog en del ud af ørehængende melodier - og specielt omkvædene sider lige i målskiven. Lance Kings stemme minder lidt om Geoff Tate til tider - men er også en del unik, og den måde, han leverer vokalen på (med masser af klarhed og power), er bestemt med til at gøre melodierne på skiven endnu mere fængende.

Derudover er trommespillet pricist som et urværk, og hvert eneste takst slag rammes til punkt og prikke, og guitarsoloerne er intet mindre end virtuøse. Desværre fylder bassen ikke så meget i lydbilledet, men den tjener sit formål.

Fans af progressiv metal og progressiv power metal henad Queensrÿche, Artizan, Anubis Gate og Pyramaze kan roligt tjekke denne skive ud og nyde den strømlinede og sofistikerede melodiske musik.

Tilføj kommentar