Red Circuit - Trance State

Trance State

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:43:33
Antal numre:10

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Red Circuit er ifølge promotionmaterialet resultatet af Markus Teskes (producer for bl.a. Vanden Plas, Symphony X og Neal Morse) jagt efter den ultimative musikalske perfektionisme.

Som man muligvis kan gætte, er der tale om progressiv metal. Det kan dog diskuteres hvor stor succes Red Circuit har med at opnå at skabe perfekt musik. Instrumenthåndteringen, vokalen, der forøvrigt er leveret at Chity Sompala (ex-Avalon, ex-Firewind) og især produktionen er hele vejen igennem flot udført. De enkelte komponenter i musikken står klart og tydelige frem, og samspillet går da bestemt også op i en højere enhed.

Desværre er det sådan, at hvor de enkelte numre fungerer godt, kommer Trance State alt for hurtigt til at leve op til sit navn i form af at blive forfærdelig kedeligt. På intet tidspunkt bliver man som lytter udfordret, og når man har hørt den første skæring igennem, er resten af skiven uhyre forudsigelig, og man ender med at sidde og ærgre sig over at så tilsyneladende dygtige musikere ikke kunne tage sig sammen og spille noget lidt mere interessant.

Hvis Red Circuit i fremtiden kunne finde på at spille noget lidt mere udfordrende musik, er jeg ikke i tvivl om, at resultatet ville blive meget spændende.