Deadlock - Bizarro World

Bizarro World

· Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Metalcore
Spilletid:40.16
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: 7/10 baseret på 1 stemme.

"Bizarro World" er det femte album fra det tyske band Deadlock. Deadlocks music beskrives som melodisk dødsmetal, og selvom musikken tydeligtvis er inspireret af Göteborg-stilen, så synes jeg ikke der er så forfærdeligt meget dødsmetal at komme efter på "Bizarro World" andet end agressiv smågrowlet vokal.

Der er tydelige melodeath-træk, men ikke egentlig dødsmetal. På "Bizarro World" læner sig på nogle områder mere op ad mere poppede svenskerbands som Dead By April, Sonic Syndicate og Engel - heldigvis deles der flere træk med Engel end med Sonic Syndicates of Dead By Aprils makværksmusik.

Numrene på dette album kan deles op i to kategorier, der hver især er baseret på en specific formular.

Den første kategori, som jeg selv hælder mest til, består i sange med masser af smadder og thrashy guitarriffs med teknisk finesse, groove og agression, men altid med fokus på melodi. I disse sange synges versene som regel med Johannes Prems growlende vokal, hvor omkvædene er simplere og synges af Sabine Weniger i en ren melodisk vokal. Eksempler herpå er "Virus Jones", "Brutal Romance", "Falling Skywards", "Earthlings" og, til dels, "Htrae".

Den anden kategori består af meget melodiske, og tit balladeagtige, numre, der primært synges af Sabine Weniger, og som ofte har masser af keyboard på og lidt growl fra Johannes Prem nu og da. Eksempler er "State of ecay", "You Left Me Dead" ,"Renegade" og "Paranoia Extravaganza".

Der er ikke tale om dårlig musik, og de numre, jeg nævnte under smadder-kategorien, synes jeg da er ret fede, da de formår at blande thrashet agression og fængende melodi. Den formulariske tilgang bliver dog lidt ensformig og forudsigelig. De bløde numre er egentligt heller ikke så ringe, men jeg tror bare ikke, de kommer til at appellere til de fleste metalhoveder.

"Bizarro World" er en solid, melodisk, men også formularisk, udgivelse, der helt sikker vil blive værdsat af fans a melodeath og Götegorg-metal. De af os, derer mere til "rigtig" dødmetal, kan nyde "Bizarro World" i små doser af gangen.

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

... Syntes sku oss det er en

... Syntes sku oss det er en helt igennem okey plade... 70% er vel fair... er dog liiiidt tosset med "virus Jones" Syntes godt nok det er et fedt fedt nummer

Claus Ljørring gav Deadlock - Bizarro World 7/10.

Tilføj kommentar