Züül - Howl Of The Wolf

Howl Of The Wolf

· Udkom

Type:EP
Genre:NWoBHM
Spilletid:9.51
Antal numre:2

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Howl of the Wolf" er en EP udgivet af det amerikanske heavy metal band Züül, der udgav deres debut-album "Out of Time" tidligere i år.

De to numre på denne EP er satme fede!!! Der er tale om traditionel heavy metal af bedste skuffe, og Züül er tydeligtvis mere end bare inspireret af the New Wave of British Heavy Metal fra sluthalvfjerdserne og starfirserne; faktisk lyder de to numre på denne skive mere, som var de indspillet af et Engelsk band fra Sydlondon i 1980, end som noget fra et ungt amerikansk metalband.

Jeg tør vædde med, at gutterne fra Züül har brugt rigtigt mange penge på at opkøbe sjældne EPer og singler på Ebay fra NWoBHM-artister, og de har nok specielt lyttet til tidlig Iron Maiden, Satan, Bleak House, Salem, Hell, Legend og Arc - det vil sige alle de gode NWoBHM-bands.

Og det kan høres her.

Begge numre på "Howl of the Wolf" byder på masser af twin-lead guitar i bedste Maiden-stil, samt hurtige galloperende riffs og melodiske omkvæd krydret med metal-guitarsoli af den gode gamle slags. Titelnumret bliver måske en kende ensformiget (uden på nogen måde at være et dårligt nummer), men det andet nummer "Skull Splitter" sidder lige i skabet.

Selv produktionen lyder som de gamle NWoBHM-udgivelser - hvilket vil sige, at der er tale om en bevidst underproduktion og måske lidt mere rumklang end hvad den moderne metalfan er vant til. Til gengæld giver det de to numre en meget autentisk lyd.

Hvis man er NWoBHM-entusiast, anbefales denne EP på det kraftigste, men skynd dig - den er kun trykt i 1000 eksemplarer.

Tilføj kommentar