Züül

Züül

Züül er et amerikansk band, der spiller god gammelsags metal med masser af inspiration fra den klassiske metalscene. I december udgav de deres andet album To the Frontlines, som er blevet taget godt imod af anmelderne. Vi har taget os en snak med guitarist, Mike Bushur, som blandt andet diskuterer bandets forhold til metalscenen generelt og fortæller os lidt om skivens tilblivelse.

For det første, tillykke med To the Frontlines, som jo udkom i december. Hvordan har I det med albummet, nu hvor det har været på gaden i en måneds tid?

Hej! Vi har det stadig ret godt med det. Der er selvfølgelig nogle småting, vi kunne have gjort anderledes hist eller her, som det nu er med alt, der bliver udgivet, men i det store hele er vi ret tilfredse med det endelige resultat.

I har en meget klassisk metal-lyd på To the Frontlines. Hvordan ville du, med egne ord, beskrive jeres musik?

Heavy Metal Thunder! Haha, Det er traditionel metal med vores eget præg, synes jeg. Ret mig, hvis jeg tager fejl, men jeg tror ikke, at der er så mange bands, der lyder lige præcis, som vi gør. Vi lyder ikke underligt, men bare ikke som man typisk hører de fleste bands spille heavy metal nu om dage.

Det lader til, at metalcore og andre typer moderne metal dominerer den amerikanske scene (i det mindste set udefra). Hvad fik jer til at gå imod strømmen og gå efter en så klassisk type metal?

Den slags musik er forfærdelig, og vi hader den. Vores lyd kunne ikke være anderledes vores bands medlemmer taget i betragtning. Den slags metal, vi spiller, er jeg sikker på, er den eneste slags metal, vi kunne blive enige om, så det har været med til at forme vores lyd. Vi tænker ikke over, hvad andre bands går og laver. Det var ikke planlagt. Det er bare sådan, musikken kom ud af os. Den er meget ægte og inspireret, og forhåbentligt kan lytterne høre det.

I fanger NWoBHM-ånden ret godt på albummet. Var I meget inspireret af NWoBHM, da I lavede albummet?

Ja, lidt. Vi lytter da til noget NWoBHM, men det er ikke det eneste, vi lytter til. Jeg kan personligt ikke høre ikke så meget. Der er heller ikke mange NWoBHM-bands, der lyder som os. Vi er mere aggressive end de fleste NWoBHM-bands. Jeg kan kun virkeligt godt lide enkelte sange fra de fleste af den slags bands. De flestes albums slår mig ikke som særligt gode, og det er for det meste kun singlerne, der virkeligt gør noget for mig. Der er masser af god musik fra den æra, men det har ikke haft så stor en indflydelse på os, som man måske skulle tro.

Hvordan skrev I musikken til albummet? Skrev I det hele før indspilningen, eller indspillede og skrev I på samme tid?

De fleste af hovedidéerne blev skrevet, før vi gik i gang med at indspille. Denne gang lavede vi en masse ekstra arbejde, efter vi havde indspillet grundsporene. Vi gik til teksterne på samme måde i nogle af sangene. Vi havde spillet et par numre live i et stykke tid, og de var stort set færdige, inden vi gik i gang med at indspille. Vi indspillede det meste ad to omgange, og så indspillede vi ekstra detaljer, hvor og når vi kunne komme til det.

Hvad var de største udfordringer i at lave dette album?

Os selv! Haha! Det var det faktisk. Vores hverdag er travl selv uden bandet, så det gør det svært at få gjort tingene ordentligt på kort tid. I sidste ende synes jeg, at det fungerede fint, da resultatet er meget bedre, end det ville have været, hvis vi ikke havde taget os så meget tid til det.

Hvad er idéen bag titlen To the Frontlines? Dækker det over et grundlæggende koncept?

Ja og nej. Den kan fortolkes på mange forskellige måder, og ingen af dem ville være helt forkerte. Der er ingen egentlig betydning. Det er bare ord, men man kan se det som os, der tager et skridt fremad. Vi har været i gang i nogle år, så man kan se det som os, der bevæger os fremad, eller os, der vil derud og få snavs under neglene. Eller det kunne bare være ord, som vi har taget fra lyrik, som tilfældigvis passede til sangen og gjorde det nemmere for kunstneren at finde på noget.

Jeg kan godt lide omslagets grafik. Det minder mig om fantasy-tegneserieforsider fra 70erne og 80erne. Hvad er historien bag pladeomslaget?

Jamen, tegneren er faktisk tegneserietegner, og det er en del af hans stil. Det er en lokal tegner, der hedder Brad Moore. Vi ville gerne have en kampscene, og det var hans fortolkning. Han lavede også omslaget til vores første album. Han ville gerne have, at dette skulle være anderledes visuelt, end det første var, og det skarpe farver er bestemt i kontrast til den første plades omslags mere kolde væsen.

Er der en forbindelse til lyrikken på albummet?

Ikke så meget som på det første album. Omslaget til det første album var en direkte fortolkning af teksterne på albummet. Vi havde ikke alle teksterne til dette album, da han gik i gang, så det er mest hans vision af nogle af de idéer, vi gav ham. Han er ret glad for det fantasy-halløj, så det er ikke så realistisk, som teksterne er. Sangen “Show No Mercy" handler for eksempel om den franske kejserlige garde.

Et tarveligt spøgsmål, men hvis du skulle vælge et favoritnummer fra albummet, hvilket ville det så være, og hvorfor?

“Waste of Time". Det er en svær sang at lytte til lyrisk, og musikalsk set, synes jeg, at det er noget af det bedste materiale, vi har lavet. Nummeret kom ligesom bare ud af ingenting, som om det var skæbnen. Jeg synes bare, at det er en meget stærk sang. “Show No Mercy" kommer på en tæt andenplads. Begge numre er ideelle Züül-numre.

Kan du introducere Züül for de af vores læsere, der ikke er bekendt med jeres band?

Vi er et heavy metal-band fra Carbondale, Illinois (IKKE Chicago). Vi har lavet to album nu: Out of Time og To the Frontlines, og vi har også fire 7-tommers. Vi elsker at spille live og higer efter at lave metal af den højeste kvalitet, som vi overhovedet kan. Hvis man gerne vil have os til at spille i ens by, kan man kontakte os på zuulbooking@yahoo.com. I kan også spørge efter vores merchandise-katalog eller henvende jer til os, hvis I har andre spørgsmål..

Er navnet ‘Züül’ en reference til Ghostbusters-filmen?

Øh, ja, det er det vel.

Hvordan er albummet blevet modtaget rundt omkring i verden indtil videre?

Så langt så godt. Der har været blandede holdninger, gode og dårlige, men i det store hele har reaktionen været meget positivt. De, som godt kunne lide det første album, lader også til at kunne lide dette. Der har ikke været de store ændringer i vores musik, så, hvis man kunne lide den første plade, så burde man også kunne lide denne

Kan vi regne med at høre mere til Züül i den nærmeste fremtid? Er der planer om et nyt album?

Ja. Vi har altid noget nyt i ærmet, og vores næste skridt burde være at gå i gang med at arbejde på nyt materiale. Jeg regner med en EP eller en MLP i løbet at dette år. Jeg regner ikke med, at vi kommer til at bekymre os om et nyt album foreløbigt. Vi vil nok bare gøre ligesom, vi gjorde sidst: se, hvordan vores nye materiale udarter sig, få det ud af verden og så gå i gang med at tænke på et nyt album igen. Så et nyt album er der lang tid til, men der er ikke lang tid til ny musik.

Har I været på turné med det nye album

Ikke rigtigt. Det er svært for os fem at tage på en rigtig turne, men vi kan sagtens tage ud og spille i weekenderne. Hvis vi rigtigt skulle udenbys, ville det blive som en kvartet uden vores sanger Brett Batteau, med mig og vores bassist Bob Scott på vokal. Det er ikke så let, da vi er glade for Bretts selskab og for at have ham på vokal, men lige nu er der begrænsninger for, hvor meget han kan turnere. Vi har lige spillet en weekend i Texas og Kansas, og det var sjovt. Vi ville gerne spille live, så ofte vi kan. Der er god mulighed for en turné på den amerikanske østkyst i sensommeren eller starten af efteråret. Hvis man vil se os live, så slå på tråden.

Er der mulighed for at se jer live i Europa eller ligefrem i Danmark?

Forhåbentligt! Det var meningen vi skulle have været der sidste år, men det gik i vasken. Meget uheldigt. Vi vil rigtigt gerne til Europa med Züül, så, hvis man gerne vil hjælpe med at virkeliggøre det, så bare kontakt os! Bob og jeg var i København sidste maj, da vi kom derover sammen med High Spirits. Vi fik et meget positivt indtryk af byen! Vi kunne rigtigt godt tænke os at spille i Danmark.

Er der noget, du gerne vil fortællte vores læsere på HMdk?

Mange tak for, at I har taget jer tid til at læse dette. Hvis I har skiven og kan lide den, tak! Hvis ikke, så håber vi, at I vil tjekke den ud og kan lide, hvad I hører. Vi håber på at se jer i Danmark snart.

Tak for din tid og held og lykke med To the Frontlines!

TAK SKAL I HAVE! Vi værdsætter jeres støtte og interesse i os.

Tilføj kommentar