RAM - Death

Death

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Spilletid:48.24
Antal numre:10

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

RAM er tilbage med en omgang vaskeægte old school heavy metal. 80ernes klassiske metal lever stadig, og takket være bands som RAM, lever den ligefrem i bedste velgående.

Efter en syret intro i form af den instrumentale 'Death' sparkes skiven igang med den agressive og galloperende '... Comes from the Mouth Beyond', der ligefrem har en lidt King Diamond-agtig stemning over sig, mens efterfølgeren 'I Am the End' er en tungere sag med masser af stærke og næsten groovy 80er metal-riffs. Denne sang følges af 'Release Me', der er en pumpende motorvejsmetal-sang uden alt for mange dikkedarer, og dette nummer står i en interessant kontrast til 'Defiant', som er en NWoBHM-inspireret sag med masser af harmoni-guitarer og Iron Maiden-agtig drive. 'Frozen' er en vaskeægte 80er-metal-ballade (og vi taler ikke pop-metal eller hår-metal eller noget af den slags - næh, der er tale om et udtryksfuldt og næsten episk værk), mens den efterfølgende 'Under the Scythe' er endnu en NWoBHM-inspireret uptempo rocker med et fængende omkvæd og lidt Motörhead-drive indover. 'Hypnos' hører til i den tungere og mere melodiske ende, mens 'Flame of the Tyrants'-er en agressiv Judas Priest-agtig sag. Afslutningsnummeret '1 7 1 7' er en instrumental episk, næsten doom-agtig, sag med en gammeldags delay-og-reverb-fyldt guitarsolo.

Således kommer RAM godt omkring i den klassiske metals univers. Og, ja det kan da godt være, at de er 100% retro og ikke særligt originale, men det er heller ikke formålet. RAMs mission er at lave god gammeldags metal som man lavede det i start-80erne med masser af referencer til NWoBHM - og det har de klaret til UG med kryds og slange.

Tilføj kommentar