RAM - Svbversvm

Svbversvm

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 5/10 baseret på 1 stemme.

TRVE FREAKIN` HEAVY METAL !!!!!

RAM har fra the word ”go!” været en fremragende garant for trve freakin` heavy metal, og dette har de ikke fraveget ét eneste skridt her, hvor de er på deres 4. skive, som de har navngivet Svbversvm. Fra første strofe på åbningsnummeret ”Return of the iron tyrant” åbnes der for sluserne med fræsende, skarpe riffs, fedt energisk trommespil og Oscar Carlquist’s herlige vokal. Er man allergisk over for heliumvokal, så er man en smule på spanden her, for han er helt oppe i Halford-registeret mange, rigtigt mange gange, undervejs, og alligevel er hans vokal helt hans egen. RAM bærer deres inspirationer uden på både battlevesten og læderjakken, men det betyder intet som helst, når det gøres med så stor overlegenhed og intention!

Judas møder Iron møder … RAM!

Som skrevet overfor, så er det ingen hemmelighed, at det er de gamle drenge, der har en stor del af ansvaret for RAM’s lyd, men RAM leverer altså deres heavy metal en del mørkere i udtrykket, end inspirationerne nogensinde har gjort det. Her leveres med jævne mellemrum ganske okkultlydende indslag, der kunne høre hjemme i meget mørkere dele af metalspektret. Et nummer som ”Temples of void” har et nærmest hypnotisk, okkult udtryk, som bliver til ved hjælp af kor, der bidrager til en dysterhed, man normalt ikke forbinder med ren heavy metal, og det er bare så gennemført, at det bidrager positivt til hele stemningen på skiven. Dette har de eksperimenteret med før på deres skiver, men det er først på den nye, jeg synesm at det er lykkedes dem fuldt ud. Produktionen på skiven sidder også lige i skabet, den er bevidst nedbarberet og lyder virkelig ægte i al sin 80’er-hed. Den er organisk, skarp og understøtter i højeste grad bandets udtryk.

Er du til heavy metal, er du til RAM!!

Er min påstand og også min konklusion på Svbversvm. Banker dit hjerte bare en smule for old school heavy metal, læder, nitter og ild? Så vil RAM med garanti være noget for dig. De har leveret en fremragende skive, der er både energisk, dyster, befriende og ligetil. Det er musik, der er som skabt til at blive lyttet til i selskab med kammeraterne, mens man får nogle stifter. Og skulle du få mulighed for at fange dem live, så er der kun ét at gøre. De er nemlig hamrende overbevisende live også! RAM har med Svbversvm udgivet deres hidtil mest gennemførte album!!

Tracklist

  1. Return of the Iron Tyrant
  2. Eyes of the Night
  3. The Usurper
  4. Enslaver
  5. Holy Death
  6. Terminus
  7. The Omega Device
  8. Forbidden Zone
  9. Temples of Void
  10. Svbversvm

Tilføj kommentar