PitchBlack - The Devilty

The Devilty

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Thrash metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Pitch Black beskrives oftest som et melodeath band, men jeg synes egentligt, at de på "The Devilty" byder på robust thrash metal med enkelte elementer, der også findes i melodisk dødsmetal.

Åbningsnummeret "Replacing God" lægger ud i fuld thrash metal stil med uptempo polka-trommer og klassisk thrash metal riffage akkompagneret af en wah-wah solo (det er da så thrash, som det kan være). Ellers veksler nummeret mellem uptempo rasende riffs, melodiske stykker, tungere stykker og groovy breakdowns.

Og så er tonen egentligt sat for resten af pladen.

Pitch Black er gode til at trække på både lidt mere old school thrash metal og mere moderne melodeath-inspireret thrash, og så kan de det der med at lave riffs, der trækker tænder ud. Tjek bare "Replacing God", "Defriended", "Don't Make Me Mad" (indeholder nogle lidt At The Gates-agtige elementer), "Bandido", "I Return", "Revenge (Injustice for All)" og "Promise of A Dead Man", der hver især er et rent smørrebord af seje riffs af alskens slags.

Den lidt hardcore-agtige råbevokal er faktisk ganske godt leveret, synes jeg, og er varieret nok, til at man aldrig bliver træt af den.

Produktionen er veldefineret uden at være for poleret, men samtidig er den også rå, men uden at være skramlet eller underproduceret, og det passer faktisk musikken ret godt.

I det store hele, synes jeg, at "The Deviltry" er en ret fed plade, der på fornuftig vis blander moderne og gammelt. Jeg tror sagtens, at fans af både gammeldags og nyere thrash metal vil værdsætte dette solide stykke metalhåndværk.