Darkane - The Sinister Supremacy

The Sinister Supremacy

· Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Death metal
Antal numre:14

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Nyt samfundskritisk album fra de svenske veteraner i Darkane.

Svenske Darkane har i 15 år spillet en blanding af melodisk dødsmetal og teknisk thrash, hvilket hver for sig er to ret fantastiske genrer. Med The Sinister Supremacy formår Darkane (endnu en gang) at mixe de to genrer sammen til en helt unik lyd, og jeg tvivler på at fans af bandet vil lade sig skuffe over dette album, der er det første i fem år.

Jeg har det til gengæld lidt ambivalent med The Sinister Supremacy. Der er virkelig mange fængende numre på albummet, deriblandt et som "Insurrection Is Imminent", der er et af de absolutte højdepunkter. Desværre er majoriteten af numrene lidt for intetsigende og monotone. Der er tale om teknisk avanceret thrash her, bevares, men det er bare ikke altid nok. At der inddrages så mange melodiske elementer er med til at øge "hey, dén sang kan jeg huske!"-effekten, men desværre er der stadig en lidt for stor del af albummet, som jeg ikke er i stand til at erindre efter endt gennemlytning.

Med det sagt, så er der stadig en del positive faktorer der spiller ind på albummets kvalitet. Produktionen, der er lige tilpas beskidt, står rigtig godt til den brutalitet som musikkens thrash-elementer skaber, og dermed skabes der også grobund for den fornemmelse af kulde, der dominerer hele albummet. Forsangerens vokal er mere typisk for thrash end melodic death, er ikke synderligt imponerende, men står rigtig godt til resten af musikken – og kan bedst beskrives sådan som James Hetfield nok ville lyde, hvis han kunne synge. Endnu en bonus, der i den grad giver nogle point, er lyrikken, der er intet mindre end fantastisk – men dermed er det også bare så meget mere synd, at en del albummet hurtigt glemmes igen.

Alt i alt er The Sinister Supremacy dog et ret fedt album. Få faktorer trækker ned, men det er helt bestemt en anbefaling værdig – og det er selve Darkane i sig selv også, hvis du i forvejen ikke er bekendt med dem. Hvad er det lige med svenskere og alle deres versioner af melodic death? Det er ikke til at sige – men det bør værdsættes!

Trackliste 01. Sounds of Pre-Existence 02. The Sinister Supremacy 03. Mechanically Divine 04. Ostracized 05. The Decline 06. Insurrection is Imminent 07. In the Absence of Pain 08. Humanity Defined 09. Hate Repentance State 10. Collapse of Illusions 11. By Darkness Designed 12. Existence is Just a State of Mind 13. Malicious Strain 14. I Author of Despair

Herunder kan du høre titelnummeret, "The Sinister Supremacy" – et godt eksempel på hvordan Darkane formår at blande det melodiske og det aggressive: