The Haunted - rEVOLVEr

rEVOLVEr

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Thrash metal
Spilletid:45:40
Antal numre:11

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 9,5/10 baseret på 2 stemmer.

Det var med stor skuffelse, at jeg læste at Peter Dolving forlod bandet efter deres superbe debut, men hans erstatning Marco Aro gjorde dog sit job godt på de to efterfølgende plader, selvom han dog aldrig nåede Dolving's kanon præstation på debuten. Derfor var jeg ekstatisk da jeg i år fik at vide, at selv samme Dolving igen havde taget plads bag mikrofonen, efter at Marco havde smidt håndklædet i ringen. Derefter meldte der sig dog en tvivl; ville han være i stand til at levere varen ligesom han havde på guddommelige sange som "Hate Song", "Three Times" og "Bullet Hole"? Det sidste jeg havde hørt fra manden var, at han lavede akustiske shows i Sverige, hvilket ikke hjalp på min frygt. Men da jeg lagde skiven i og blev blæst væk af den furiøse "No Compromise", var der ingen tvivl; manden havde ikke mistet noget af hans intense vokal. Tværtimod er hans stemme bedre end nogen sinde.

Med den frygt ude af verden, kunne jeg nu trygt begive mig ind i resten af pladen. Her bliver man budt på en alsidighed jeg ikke havde tiltroet bandet. Alt lige fra hurtige og smækkende Thrashere til rigtig tunge og til tider en catchyness der ikke er til at komme uden om. Desuden har man varieret tempoet rigtigt godt, så man ikke kan sige at de hurtige alle er i samme kategori. Man har simpelthen kreeret ikke mindre end en nutidig klassiker der for mig kommer uhyggeligt meget tæt på debuten, selvom de på ingen måde minder om hinanden. Det var nemlig "One Kill Wonder’s" problem, der prøvede at gøre godt for den overmelodiske "Made Me Do It". Man har taget de bedste elementer fra de forrige udspil og blandet dem med enkelte nye elementer.

Pladens største bonus må nok være Dolvings meget varierende stemme, der går lige fra den gift og galle spyende psykopat til hans rolige men stadig intense rene stemme. Især et nummer som "Abysmal" er et rent gåsehuds nummer, især linien "Bury me in a shallow grave so the dogs can dig me out" får mig til gyse hver gang af ren ekstase. Musikalsk er der skam heller ikke noget at pege fingre af, numre som "No Compromise", "Abysmal", "Liquid Burns" og "My Shadow" kan sagtens hamle op med bandets tidligere hits. Især "Liquid Burns" imponerer med det vildt fede og dystre intro riff, der emmer af den atmosfære som Slayer praktiserede på "South Of Heaven". For anden gang har man også en gæst med på pladen, nemlig Sick Of It All sanger gæster på den Hard Core inspirerede "Who Will Decide". Man har også lavet lyden på pladen mere intens og hjemsøgende (høhøhø), da guitarerne ikke er så dominerende som på "O.K.W." men mere passer sig ind i hele billedet. Det kan man så takke Tue Madsen, som har gjort et kanon job i mikset, for. Selvfølgelig ikke at forglemme studie Fredman, hvor man indspillede skiven som sædvanligt. Nogle vil måske mene, at et ti-tal er i overkanten, men da "O.K.W." fortjente sit nital, ser jeg ingen anden udvej end at tildele dette mesterværk en karakter der passer sig dertil.

Tracklist

 1. No Compromise
 2. 99
 3. Abysmal
 4. Sabotage
 5. All Against All
 6. Sweet Relief
 7. Burnt to a Shell
 8. Who Will Decide
 9. Nothing Right
 10. Liquid Burns
 11. My Shadow

Kommentarer (21)

tlt

Indlæg: 66

Jeg kender ikke noget til The

Jeg kender ikke noget til The Haunted. Kunne anmelderen oplyse hvilken stil der overvejende er tale om, så man bedre kan vurdere om det er en skive man skal investere i?

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

jamen det kan jeg da søde ven

jamen det kan jeg da søde ven, der er tale om Thrash eller Neo Thrash sommnogle mkalder det. Personligt ville jeg nu bare kalde det for Thrash!

tlt

Indlæg: 66

Pudsigt, jeg opdagede at Per

Pudsigt, jeg opdagede at Per M Jensen basker trommer i the Haunted. Jeg spillede med Per i Geronimo for år tilbage mens hans samtidig spillede i Extreme Feedback, han spiller stadigvæk fantastisk.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Sjovt du nævner Extreme

Sjovt du nævner Extreme Feedback, de var et af 80érnes fedeste danske Thrash Band. Hvad blev der egentlig af dem?
Hvad med Geronimo,en af mine kunder fortalte at der skulle komme en ny udgivelse fra dem, er der hold i det.?

tlt

Indlæg: 66

Ang. Geronimo, det spørgsmål

Ang. Geronimo, det spørgsmål må du nok rette til Johnny Hefty alias Jakob Ørom, det bør han vide. Extreme Feedback blev opløst for mange år siden. Per gik til Invocator sammen med Jesper. Kim og Morten og Jesper er siden samlet i Anubis, så vidt jeg ved. Vi (Geronimo) spillede mange fede gigs med extreme feedback. Det var da metalscenen var kæmpestor i Aalborg og Esbjerg.

Purpur0075

Indlæg: 109

Så vidt jeg ved var Per M.

Så vidt jeg ved var Per M. Jensen da også grydetæsker på Artillery's sublime "B. A. C. K." album?

Nå anyways, jeg købte albummet i går og har godt nok kun hørt det 3 gange, men jeg er sgu lidt skuffet. De thrasher derudaf, men der er ikke rigtig nogle steder, hvor jeg har tænkt "det er satme fedt!" ... endnu. Men hvad fanden, den skal voldlyttes de næste dage, og så kan jeg håbe den vokser. Men indtil videre 80% herfra.

tgp88

@#6: Hmm, går der ikke "lidt"

@#6: Hmm, går der ikke "lidt" inflation i karakterskalaen, hvis du vil give et album uden nogen virkelig fede passager 80!?!

tlt

Indlæg: 66

jeg har hørt to numre og

jeg har hørt to numre og ingen af dem tenderer mod en topkarakter

Lau

Lau

Tidligere anmelder

Indlæg: 20

JEg kunne ikke være mere enig

JEg kunne ikke være mere enig. Dette er simpelthen det bedste thrash album jeg nogensinde har hørt, alt fra "99" til den storslåede "My Shadow" er fantastisk og alt ligger godt i Dolvings mund. Personligt er jeg også lykkelig over at han er tilbage. Aro havde en brutalitet som Dolving ikke mestrer på samme måde, men Dolving spreder bredere og det passere meget bedre til rEVOLVEr end Aros brutalitet.

Lau

Lau

Tidligere anmelder

Indlæg: 20

lige en rettelse:

lige en rettelse:
Ikke at Dolving ikke er brutal, bare ikke i samme grad som Aro. ;)

Purpur0075

Indlæg: 109

#7 > Det lyder skam fedt nok,

#7 > Det lyder skam fedt nok, men der har indtil videre ikke været nogle passager med smæk på der har hævet sig over andre, og som jeg virkelig har lagt mærke til, bortset fra en i "Who Will Decide". Men det kommer nok med tiden.

tgp88

@#11:

@#11:

Og så er det at jeg mener, at når man har 11 karakterer (inkl. 0) at kaste rundt med, så er 8 vel lige rigeligt til en udgivelse, der er "fed nok". Generelt værd at overveje for flere anmeldelere herinde tror jeg...

Nu skal jeg nok stoppe med at kværulere for idag :)

tlt

Indlæg: 66

Jamen, jeg synes du har ret.

Jamen, jeg synes du har ret. ofte er det svært overhovedet at få noget ud af en anmeldelse. Når et album får ti bør det saftsuseme været et fedt album, og det burde være muligt at opstille nogle kriterier for anmeldelser som muliggjorde mere ensartede anmeldelser, således at det ikke blot er fordi anmelderen tilfældigvis synes at dette eller hint album er fedt. Derfor er det faktisk fint, når flere af anmelderen byder ind på det samme album, så bliver anmeldelsen mere nuanceret, og kan bedre bruges som en rettesnor.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Det hele afhænger af hvordan

Det hele afhænger af hvordan anmelderen ser karakter skalaen.
Personligt synes jeg at
60 % under middel
70 % Middel
80 % Over Middel
90 % Fantastisk
100 % Kan ikke blive bedre.
Men generelt synes jeg at vi giver Danske Bands al for høje karaktere.
Men det er vel iorden, da alle lande favorisere deres egne Bands. Bare kig på Europas største Metal Blad Rock Hard. Kommer Bandet fra Tyskland giver det lige et point ekstra.
Det er selvfølgelig en påstand, men jeg er ikke den eneste der mener det.

Purpur0075

Indlæg: 109

#14 > Enig. Den er helt klart

#14 > Enig. Den er helt klart over middel (ja, fed), men det jeg mener er, at der indtil videre ikke er noget jeg specielt har lagt meget mærke til. Men what the fuck, jeg hører den nu, og nu begynder den for alvor at rykke...

tgp88

@#14:

@#14:

Ok, der går vi så ihvertfald skævt af hinanden. På en skala der går fra 0 til 100 må middel i sagens natur være 50 (det vil sige midtpunktet på skalaen). Er det officiel heavymetal.dk politik, at i fortolker på den måde, som du gør, eller er det individuelt?

Måske i burde overveje at holde et redaktionelt møde om karaktergivning anmelderne indbyrdes og lave nogle retningslinjer (hvis sådanne ikke allerede eksisterer)?

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Det har du ret i. Morten er i

Det har du ret i. Morten er i gang med at lave nogle retningslinier til os.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Jeg laver min karakter

Jeg laver min karakter givning efter hvordan Rock Hard gør det.
Da er den :
1-3 Dårligt
4-6 Delvis OK
7-8 Godt
9-10 Kanon
Da, de er de største, så synes jeg ikke at det kan være helt forkert at bruge deres retnings linier.

Sune

Indlæg: 80

Nu har jeg fået hørt dette

Nu har jeg fået hørt dette album og indtil videre må jeg erkende at jeg er lidt skuffet, den leverer slet ikke varen i forhold til albums som "1-800 Vindication" fra Illdisposed.

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

Jeg holder stadig på at

Jeg holder stadig på at skiven holder 100%, men har også haft en måneds tid til at høre mig varm på den. Der er ihvertfald ingen tvivl om at den både overgår Made Me Do It og One Kill Wonder på alle punkter. Men som en klog mand engang sagde "meninger er ligesom røvhuller alle har et og mange af dem stinker" ;-)

Thommy

Indlæg: 2

Dette album er super, super

Dette album er super, super fed! Et 'must' for den kvalitetshungrende metalfan.....