Battle Beast - Steel

Steel

/ Warner Music Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Spilletid:45.56
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 1/10 baseret på 1 stemme.

Når man sidder med et album med titlen Steel af et band, der hedder Battle Beast, så kan man næsten kun forvente en ting: god gammeldags heavy metal! Og det er lige hvad man får på denne skive. Ikke nok med at det er god gammeldags heavy metal, det er også GOD gammeldags heavy metal. Jeps, denne skive sparker simpelthen røv, som man gjorde det i 80erne.

Skiven lægger stærkt ud med "Enter the Metal World" og "Armageddon Clan", som begge byder på larger-than-life Judas Priest- og Accept-inspireret metal med soli, power-skrig og hele molevitten. Det bliver næsten ikke bedre end det. "The Band of the Hawk" er en lidt mere episk sag med inspiration fra Iron Maiden og Manowar, men som også har et lettere folk-væsen over sig. Den episke intro, som udføres på keyboards, er nok mere kikset, end hvad godt er, men resten af nummeret holder da i hvert fald vand. Ovenpå denne omgang episk tegneseriemetal (og det er en kompliment!) bliver man lige hevet med ud på motorvejen af "Justice and Metal" ("Victory" rocker ligeså hårdt), mens "Steel" er en lidt mere melodisk sag, der kunne være inspireret af Dio. Og stilen holdes hele vejen igennem på skiven, der således tager alt det gode fra 80ernes klassiske metal og viser, at den slags stadigvæk holder 100%. Der bydes således på masser af energi og masser af melodi, og de fleste omkvæd kan man sagtens synge med på. Hør bare omkvædet og guitarharmonierne i et nummer som "Show Me How To Die", der også indeholder nogle fede keyboard-leads, eller den tunge "Iron Hands", som nok er lidt inspireret af Judas Priests "Metal Gods"

Produktionen er i top, og det er musikerne også. Trommerne er solide, og bassen pumper derudad, mens man får både klassiske riffs og klassiske blærede soli på guitarerne, og så er der keyboards til lige at give musikken et episk twist. Højdepunktet er nok Nitte Valos vokal, der ligesom Nina Osegueda fra A Sound of Thunder viser, at kvindelige metalsangere sagtens kan rocke ud med samme intensitet som Dickinson, Halford, Dio og de andre giganter. Total fed sangstil fra Nitte Valo, der byder på power, der hører sig til i god gammeldags heavy metal.

Skiven holder stort set hele vejen igennem, og Battle Beast kan sagtens komme til at give andre retro-bands som 3 Inches of Blood og A Sound of Thunder kamp til stregen. Er du til topklasse klassisk metal, så tag lædervesten på og find Puch Maxien frem (og, ned, disse nymoderne scootere holder ikke - det skal være en Puch Maxi eller til nøds en Ciao) og kør i tophastighed ud ad landevejen til den nærmeste pladeforretning og invester i Battle Beasts Steel. Tracklist: 1. Enter the Metal World 2. Armageddon Clan 3. The Band of the Hawk 4. Justice and Metal 5. Steel 6. Die-Hard Warrior 7. Cyberspace 8. Show Me How to Die 9. Savage and Saint 10. Iron Hand 11. Victory

Enter the Metal World med Battle Beast:

Kommentarer (1)

hellcock

Indlæg: 189

Mage til kragehyl skal man

Mage til kragehyl skal man sgu langt ud på landet, for at høre!

hellcock gav Battle Beast - Steel 1/10.