Cain's Offering - Stormcrow

Stormcrow

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Finsk supergruppe ude med en power metal pleaser

Godt + godt + godt = Bedre?

Vi ved allerede at Finland er pokkers gode til det med metal, men hvad sker der, hvis medlemmer fra nogle af Finlands største bands arbejder sammen? Cain's Offering er svaret på det. Bandet blev sat sammen af medlemmer fra Sonata Arctica, Stratovarius og Wintersun og udgav deres debutalbum i 2009. Seks år senere er andet album, Stormcrow, på banen og professionalismen er tydelig.

Poleret og efter bogen

Albummet starter ud med en kort intro efterfulgt af arketypisk melodisk power metal. Trommerne er heftige, riffet er simpelt, men intenst, og der er lagt meget vægt på keyboardet, specielt i omkvædet. Nummeret indeholder også en veludført guitarsolo og et flot mellemstykke, der dog varer lidt længere end nødvendigt.

Resten af albummet er en god blanding af rolige ballader med et episk feel, som ”A Night to Forget” og hurtige og intense powermetal herligheder som ”Constellation of Tears”. Der er også mere episke sange som ”Antemortem” og rigtig flotte guitarsoloer, blandt andet på titelnummeret.

Albummets sidste nummer starter i den helt stille afdeling, men vokser sig større hen mod slutningen. Fokus på keyboardet bliver større, samtidig med at guitaren bliver mere tydelig. Trods dette formår bandet at holde sangen i den rolige ende, og ender med et fint stykke musik, der efterlader lytteren ganske tilfreds.

Power metals Legoland

Stormcrow har alt hvad power metal hjertet begærer. Der er heftige trommer, fed guitar, god vokal og et vellykket melodisk aspekt. Albummet kan gå fra super intenst til smukt og roligt, til super intenst igen. Det hele er gjort efter bogen og med et lille glimt i øjet fra tid til anden. Det gør til gengæld også, at Stormcrow ligger dybt inde i power metal grotten og kan for nysgerrige sjæle, der kigger ind, ligne en glubsk løve.

Power metal fans vil sluge Stormcrow råt og elske smagen, mens der for andre er bedre vinduer ind i en rigtig fed subgenre derude.

 

Tracklist

 1. Stormcrow
 2. The Best Of Times
 3. A Night to Forget
 4. I Will Build You A Rome
 5. Too Tired To Run
 6. Constellation Of Tears
 7. Antemortem
 8. My Heart Beats For No One
 9. I Am Legion
 10. Rising Sun
 11. On The Shore