Artas - Riotology

Riotology

· Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Thrash metal
Spilletid:67.38
Antal numre:16

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Riotology" er andet udspil fra det østrigske moderne metalband Artas. Det er lidt svært at banke musikken på "Riotology" ind i én enkelt genre, da bandet er meget vidtfavnende.

Dog har de rod i den moderne thrash metal og melodød og trækker også en del på mere melodisk metalcore. Men derudover låner de ihærdigt fra power metal, nu metal, dødsmetal (selv brutal dødsmetal), alternativ metal, black metal og fra groove metal. Normalt bliver sådanne vidtfavnende udgivelser kritiseret for at være for ufokuserede og rodede, og det er en kritik, som jeg godt kan forestille mig, at Artas får for denne udgivelse. Dog tager jeg hatten af for deres eklektisme, som jeg synes fungerer fint her. Jeg synes ikke, det er mere rodet eller ufokuseret end så meget andet moderne metalmusik er, men jeg har en ide om, at andre vil finde "Riotology" et cirkus af stilforvirring.

Dog synes jeg, at den unplugged ballade "O5" er noget, der hører 90erne til, og spild af tid og albumplads. Den anden "O5" - der er nemlig to numre, der hedder det, virker også som en filler mere end noget andet.

Lyrisk er det bogstaveligt talt "all over the map", da de, udover at synge på engelsk, også har tekster på tysk, spansk og fransk, og det er egentligt meget interessant at høre, hvordan forskellige sprog kan bidrage til det samlede indtryk af en rocksang. Man kan være fræk og sige, at Artas måske er metallens svar på Outlandish.

Fans af moderne metal, tror jeg, skal nok få noget ud af dette album, men er man til mere stilren og genrefokuseret musik, skal man nok holde sig væk.

Tilføj kommentar