Nye navne til Copenhell 2018

Copenhell 2018

Så blev det atter tid til offentliggørelsen af nye navne til dette års Copenhell. Allerede nu, tør vi godt antage, at det bliver et kuld navne, der får folk op af stolene. Om det så bliver for at fare i flint eller feste, vil vi dog ikke udtale os om - men én ting er sikkert: Intet får blodet til at rulle hos de danske metalfans, som line-uppet på diverse festivaler.

Blandt dette års nye navne er der et par gengangere, ganske som forventet og et par danske navne der med garanti skaber debat, såvel som fest. Vi her på redaktionen er en flok med forskellig smag og der er i dén grad lidt for alle.

At The Gates er at regne blandt kongerne af svensk dødsmetal. Deres Göteborg-baserede lyd, bankede svensken ind på en førende plads indenfor kategorien "europæisk kvalitetsmetal" og deres koncert på Copenhell i 2015 var, manglen på originale medlemmer til trods, overbevisende og kraftfuld og vi glæder os til et gensyn.

Allestedsnærværende Defecto er blandt de genbesøgende i denne omgang navne. Der er efterhånden ikke ret mange der ikke kender til deres melodiske heavy metal og deres koncert på Copenhell i 2016, var endnu en fjer i hatten for det ambitiøse band.

Kellermensch er et band der giver sig selv 100% hver gang og deres seneste album har høstet roser blandt de danske anmeldere. Med base i Esbjerg og rødder i rocken, kan publikum forvente et medrivende show, ført an af en karismatisk frontfigur der sørger for at få alle med.

Walisiske Skindred spiller en type metal de selv beskriver som "ragga-metal", et navn der dækker over deres kombination af reggae, heavy metal og dancehall. Det er grænsesøgende og skaber stensikkert splid i mere end én flok festivalgængere.

Mark Tremonti er både et velkendt ansigt og så alligevel ikke. Han gæstede Copenhell tilbage i 2016 med Altar Bridge og gav en af årets bedste koncerter - skal man tro billederne fra samme show.  Denne gang er han så tilbage, med en ladt guitar og en stemme der nok skal trække publikum til.

Tsjuder er norsk, ondt og mere norsk. De djævelske bøhmænd bringer black metallen til Refshaleøen og får os til at glemme for en stund, at det er højsommer og vi er i sikkerhed i det flade Danmark, for de uhyrligheder, der gemmer sig dybt i de norske skove.