Ferocity

Studenterhuset Aalborg, Aalborg

HEADBANGERS LOUNGE

FEROCITY

Udført af Mikaelhe

Kl. 21 går dørene op til det lille rum på første sal af Aalborg Studenterhus. Der er pyntet op med gamle koncertplakater og sort velour på væggene, dugene på bordene er lavet af gamle band T-shirts, og på den 30 cm høje scene står der klar til at Ferocity går på ved midnat. Der bliver hurtigt godt fyldt i det lille rum, og med godt 100 mennesker tilmeldt på Facebook, bliver der let plads mangel. Den ene af arrangørerne agerer pladevender og står bag pulten og lægger stemningen. Indtil videre er det ikke så vildt metal, der bliver spillet, og det bliver spillet i et niveau hvor man kan snakke sammen.

Det er nemlig det Headbangers Lounge er, det er en cafe, hvor man kan drikke nogle bajere og snakke sammen, og så slutte af med en lille koncert, hvor bandet plejer at spille en times tid. Det er gratis entre og en fadøl koster 25 kr. Så det er lige til at overkomme. De få penge der tjenes i baren, går til omkostninger af bandet. Arrangørerne bag Headbangers Lounge, forsøger at have loungen oppe og køre en gang i måneden. De startede op igen i januar efter et helt års pause.

Denne aften er et superfedt koncept, der virkelig bør følges op på. Ikke bare her i Aalborg, men også resten af det smukke og metalrige Danmark. Om der skal udvides, hvis der kommer for mange mennesker, er et godt spørgsmål Kan man så stadig holde hyggen?

Jeg vil give Headbangers Lounge 10/10.

Ferocity

Ferocity går på fem minutter over midnat, og åbner med "Chain of Command". Det er død fra starten og tempoet bliver ikke sænket en eneste gang under koncert. Baggearet er nok til at spille det lille lokale op, kun en mikrofon i stortrommen og ellers kører vi.
Der bliver gået mest amok hos publikum i midten af showet hvor de spiller "Defying the Hegemony" og "Blood Trophy". Der bliver endda prøvet på en moshpit under "Defying the Hegemony", hvilket ikke er en god idé i et så lille og overfyldt lokale. Ferocity sluttede af med to ekstra numre. Det ene var en gentagelse af "No Rest for the Wicked". Det var en pige fra Holland der kom op og bad om de ikke ville spille et ekstra nummer, og det kunne de selvfølgelig ikke stå for.

Men koncerten forløb ikke helt uden problemer. Mikrofonen var alt for lav den første halvdel af showet. Og pludselig mellem to numre var der en meget lang pause, der virkede unødvendig. Desuden var der ikke meget interaktion mellem band og publikum, andet end skål mellem numrene og "hey hey" i nummeret "Blood Trophy". Det er lidt ærgerligt når det er til en så fyldt intimkoncert som denne var. Der var heller ikke meget interaktion bandet imellem. Hver mand stod for det meste bare og styrede deres eget show, også selvom det var en meget lille scene.

De fleste af publikum var fantastisk godt med og havde en super fest. Der var så mange mennesker at der var folk, som ikke fik lov til at komme ind. Jeg var også dybt imponeret over deres nye trommeslager Nikolaj Kjærgaard. Han gjorde et helt fantastisk job. De spillede ingen numre fra deres debutalbum, men kun musik fra deres kommende album og albummet efter det. Derudover går man aldrig galt til en koncert med hjemmedrenge og et publikum der er så godt med.

Min anmeldelseskarakter ender på

6/10 kranier.
Setliste:

Ferocity spiller en blanding af brutal death og grindcore. De er især blevet hårdere og mere brutale efter de har fået ny trommeslager med. Det kan høres på deres nye album, der udgives engang i 2013.

Setlist:
Chain of Command
Human Game
Blind Disciple
XIIth Legion
Defying the Hegemony
Blood Trophy
No Rest for the Wicked
Son of Sam
...And the Rest is Silence
The Sovereign
Ekstra numre:
Revenged by Aggression
No Rest for the Wicked

Tilføj kommentar