Pretty Maids af Sebastian Dammark
Pretty Maids af Sebastian Dammark · Se flere billeder i galleriet

Copenhell 2024 - Pretty Maids

Refshaleøen, København K

-

Officiel vurdering: 8/10

Fem års fravær

På godt og ondt står ’2019’ permanent mejslet i bevidstheden hos enhver med relation til Pretty Maids. Det var her, Atkins med følge senest gæstede Copenhell, og hvor albummet Undress Your Madness ramte hylderne om efteråret. Men det blev også året, hvor forsangeren første gang fik konstateret lungecancer. Materialet på gruppens 16. studieudgivelse nåede dermed aldrig ud på de skrå brædder. Med meldingen om årets besøg på Refshaleøen steg stemningen dog adskillige grader. Og den der solokoncert i Amager Bio? Ja, den efterlod kun ringe tvivl: Ronnie var stadig ”Red, Hot And Heavy”!

Pretty Maids af Sebastian Dammark

Ingen støv på stuepigerne

Spørgsmålet var jo så, om hele bandet også var det her i 2024. Sidste weekend gik de fleste metalhoveder i landet rundt og kværulerede sætlister i forbindelse med Metallicas to besøg i Parken. Min konklusion var, at Lars Ulrich lidt havde mistet sin ellers stensikre sans for den slags, men jeg skal da love for, at Pretty Maids leverede på den front! Med “Mother of All Lies”, “Kingmaker”, “Back to Back” og ikke mindst “Red Hot and Heavy” som de fire første sange fik Ronnie, Ken & co. fjernet enhver tvivl om, at stuepigerne havde samlet støv i de fem foregående år. Sikke en start, og sikke et bevis på, at Pretty Maids stadig kan sparke røv og spille hævi med de bedste.

Det kan godt være, at der ikke ligefrem var tætpakket foran Hades denne sene aftenstund, men opbakningen var alligevel fremragende. Med en suverænt leveret “Yellow Rain” fra gruppens største album, Future World, steg det mod nye højder. Der var da enkelte skønhedsfejl hist og pist, en lille smule rust skulle der bankes af. Men selv gruppens uundgåelige ’pophits’ blev modtaget med begejstring. Der er nu bare noget livsbekræftende ved at se Copenhells seje metalhoveder synge, skråle og danse med på ”Please Don't Leave Me” og ”Little Drops of Heaven”. Gruppen sluttede af med endnu en ballade, ”Love Games”, og jeg nåede da lige at tænke den tanke, at Pretty Maids godt nok har taget mange mærkelige beslutninger i deres karriere, men ikke at spille deres signatursang ville have været en af de værste. Men selvfølgelig kom de tilbage, og koncerten sluttede af med ”Future World” og et brag.

Pretty Maids af Sebastian Dammark

En rocksangers farvel?

Det er ikke til at vide, hvad der sker med Pretty Maids fremover. Flere koncerter? Måske endda et nyt album? Vi ved det ikke, og gruppen ved det muligvis ikke engang selv. Denne aften viste, at veteranerne stadig har masser at byde på. Men hvis det her var et farvel, så var det godt nok et værdigt et af slagsen.

Pretty Maids af Sebastian Dammark

Sætliste
“Mother of All Lies”
“Kingmaker”
“Back To Back”
“Red Hot and Heavy”
“Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)”
“Serpentine”
“Yellow Rain”
“Rodeo”
“Pandemoniun”
“I.N.V.U”
”Please Don't Leave Me”
”Little Drops of Heaven”
”Love Games”
“Future World”