Interview med Aphyxion

Aphyx metallica

I forbindelse med deres kommende album, Void, fik vi os en lille snak med Aphyxions trommeslager Jakob!

1. Hvad gør Aphyxion til Aphyxion?

Langt hen ad vejen tror jeg, at det er venskabet i bandet, der har gjort, at vi både er holdt så længe og er nået så langt. Vi har haft en meget klar forventningsafstemning om, at vi spiller for at have det sjovt med hinanden og få nogle fantastiske oplevelser på vejen. Vi har kendt hinanden i mange år, og faktisk også mange år før bandet er startet. Vi kender hinandens forcer og udnytter, hvad de enkelte personer er bedst til på de forskellige punkter.

 

2: I har jo turneret landets folkeskoler rundt. Hvad lærte I af det og kunne det tænkes, at I tog en runde til?

Med omkring 100+ skolekoncerter på kontoen, har vi lært, at ALLE har en lille heavy-entusiast i sig. Vi kan helt ærligt sige, at vi ikke har spillet en folkeskolekoncert endnu, hvor vi ikke har fået eleverne til at headbange og kaste horn.

Vores budskab med koncerterne er jo, at man skal tro på sig selv og være ligeglad med, hvad andre folk siger – man skal bare gøre det, man selv synes er fedt. Så er vi sgu ligeglade med, om man lytter til Nik & Jay eller APHYXION, så længe man ikke bare gør det for at flyde med strømmen. Og ja, for fanden, vi tager en runde til – de næste skolekoncerter til 2020 er ved at blive booket.

 

3: Void udkommer jo her lige om lidt. Hvilke tanker lå der bag valget af albummets titel?

Void refererer til det tomrum, vores forsanger Michael følte, imens han skrev teksterne til albummet. Al lyrikken er bygget op omkring en mørk periode i hans liv, og flere af sangene er nærmest dagbogsindlæg. Temaerne på ’Void’ spænder over angst, depressive tankemønstre, op- og nedture samt ikke mindst håbet og lyset for enden af tunnelen. Noget der kommer til udtryk musikalsk på pladen ved, at vi også har både nogle af de mest dystre og nogle af de mest varme numre, vi nogensinde har skrevet, med på pladen.

 

4: Void  er jo jeres første album med Jesper, hvordan har det påvirket bandet at få "nyt blod" med?

Det har faktisk været rigtig spændende at få et nyt medlem med til at lave den nye plade. Vi har spillet de første 10 år af bandet med samme lineup, og da vi så fik en ny mand med, fik vi et helt nyt syn på sangskrivningen. Jesper kommer fra en helt anden genre (den lille lort har spillet funk, jazz, pop og så videre), og derfor kom han også med nogle input til musikken, vi aldrig rigtig har prøvet af før. Vi har eksperimenteret med mange forskellige ting på den her plade, fordi vi fik så mange forskellige ideer på tværs af bandet, som vi egentlig synes er blevet ret godt.

 

5: Hvordan mener I selv, at Void skiller sig ud fra jeres andre udgivelser?

Det som gør, at Void klart skiller sig ud fra vores andre udgivelser, er, at det er første gang, vi har prøvet kræfter af med clean sang i nogle af vores numre. Det har været et stort skridt for os, men også spændende at prøve det af. Vi var nødt til at gøre noget nyt for ikke at lave den samme plade igen, og clean sang var bare den næste naturlige udvikling for os. Vi vil helst ikke låse os fast i en genre, vi vil hellere prøve en masse af.

 

6: Hvilke bands har i ladet jer inspirere af?

Det er noget som de store omkvæd fra Bring Me The Horizon og de lidt tungere stykker fra Architects blandet godt sammen.

 

7: Jeg ved at I også er inspireret af diverse digtere og forfattere som fx Michael Strunge, men hvor søger I inspirationen?

Ja, lyrisk set har vores forsanger, Michael Vahl, været meget optaget af Strunge – men jeg ved også, at han henter inspiration i mange andre dygtige sangskrivere og forfattere. På denne plade har han for eksempel været meget optaget af Søren Huss’ lyrik og skildringer af eftertiden fra hans kones død.

 

8: Hvad tænker I selv om den danske metalscene anno 2019?

Den danske metalscene, synes jeg selv, står rigtigt skarpt. Der er rigtig mange gode bands på scenen, og mange af dem kommer også vidt omkring i udlandet. Copenhell er gode til at få danske bands med på programmet, og det er også med til at gøre det. Generelt synes jeg bare, der er rigtig meget aktivitet på metalscenen i Danmark, og det er jo skide sejt.

 

9: I har jo allerede varmet op for Metallica, hvordan kan det blive større?

Jaaaa, hvordan kan det egentlig det? Jeg skal være helt ærlig og sige, at det tror jeg sgu ikke, det kan. Medmindre de selvfølgelig hiver os med på turné, det ville ikke gøre os noget!

 

10: Oplever I at blive forvekslet med hollandske Asphyx?

Næh, det har vi sgu ikke prøvet. Men for fanden, hvor er vores navn blevet stavet eller udtalt forkert en million gange…!