Swallow The Sun spiller koncert i Pumpehuset, København V .
Swallow The Sun - New Moon

New Moon

/ Universal Music · Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Spilletid:53:50
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

New Moon, det nyeste album fra det finske doom/death metal band Swallow The Sun, er et glimrende udspil.

Albummet er produceret af den svenske producer Jens Bogren, som er kendt for at gøre et fantastisk stykke arbejde med de bands han producerer. Bl.a. er han arkitekten bag de seneste albums fra Amon Amarth og Opeth, ligesom han også tidligere har været producer for Katatonia.

Rent lydmæssigt minder Swallow The Sun da også meget om Opeth, selvom tempoet generelt er noget langsommere. Doom/death er således en genre, hvor man i høj grad benytter sig af de samme elementer som i melodisk dødsmetal, dvs. tunge riffs og dyb growl, men hvor tempoet bevidst er holdt helt nede, for at skabe en tyk atmosfære af håbløshed og truende undergang. Netop atmosfæren er noget af det suveræne ved Swallow The Suns nye plade. Her er både karismatisk growl, flotte passager med ren sang, gode melodier og masser af atmosfæriske lydeffekter. Man er på intet tidspunkt i tvivl om, at dette album er ganske langtidsholdbart.

Faktisk er der ikke rigtig nogle dårlige numre på New Moon, men hvis jeg skal nævne et par højdepunkter, så bliver det starteren These Woods Breathe Evil, numrene Sleepless Swans og Lights On The Lake, samt den storslåede finale Weight Of The Dead. Swallow The Sun har med New Moon lavet et pisse godt album, og selvom tempoet sommetider er søvndyssende langsomt, så er der alligevel så meget atmosfære over det hele, at skiven samlet set fortjener karakteren 8, endda med pil op. Dette album er endnu en lille sejr for den finske metalscene.

Tracklist

  1. These Woods Breathe Evil (6:43)
  2. Falling World (5:08)
  3. Sleepless Swans (7:23)
  4. ...And Heavens Cried Blood (6:17)
  5. Lights on the Lake (Horror pt. III) (7:45)
  6. New Moon (5:00)
  7. Servant of Sorrow (6:25)
  8. Weight of the Dead (9:04)

Kommentarer (2)

Agent_Egern

Agent_Egern

Tidligere anmelder

Indlæg: 87

Der er vist sket en lille

Der er vist sket en lille smutter med teksten her :)

MODOK

MODOK

Tidligere anmelder

Indlæg: 15

Ja, ved ikke hvad der er sket

Ja, ved ikke hvad der er sket

Tilføj kommentar