Subterranean Masquerade - The Great Bazaar

The Great Bazaar

· Udkom

Type:Album
Genre:Prog metal
Spilletid:38.31
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Endelig et prog-album, hvor alle kan være med.

Successen opfølges langt om længe

Subterranean Masquerade blev dannet i 1997 af guitarist og primære sangskriver, Tomer Pink. Deres første full-length var den særdeles kritikerroste Suspended Animation Dreams fra 2005. Siden da er det blevet til et par EP'er, men nu er de, langt om længe, ude med deres andet rigtige album, The Great Bazaar.

En skive i perfekt balance

Det er nok forholdsvis sikkert at påstå, at Subterranean Masquerade ikke altid har været så hamrende kendte uden for prog-kredse. Nuvel, israelsk prog-metal er nok ikke det, der overbelaster systemerne hos Spotify, men bandet er efterhånden en temmelig internationalt funderet gruppe, der tæller medlemmer fra både USA, Israel og Norge, og de er så småt ved at slå deres navn fast. Og det med rette. Stilen er progressiv metal med en masse jazz-, avantgarde-, og psykedeliske elementer. Det er hørt før, men i modsætning til mange andre bands i denne genre, så mestrer SM en balancegang, som kun få andre. Rigtig mange progressive grupper laver musik med meget høj "show off-faktor". Fra start til slut leger de hør-lige-hvor-dygtige-vi-er, og det er ofte på bekostning af den gode melodi. SM, derimod, veksler mellem genrer, tempo, afdæmpet/larmende, skønsang/growl, osv. med en sådan balance, teknik og sans for melodi, at man som lytter imponeres over, hvor smukt det rent faktisk kan gøres, når kvaliteten også prioriteres frem for mængden af lir og tricks.

Et album i den rigtig gode ende

Skiven holder både som værk, men også som enkelte numre. Den er meget let at gå til, og der er sådan set ikke nogen store minusser nogen steder. Produktion og det hele sidder lige i skabet, musikerne er dygtige og sangene super fede.

Dedikerede teknik-nørder, der sværger til bands som Rush, det ældre Dream Theater samt nyligt anmeldte Native Construct, vil nok synes The Great Bazaar er lidt for simpel. Jeg vil dog, som sagt, kalde den velafbalanceret og rigtig godt skruet sammen. Den kunne meget vel komme i betragtning som årets prog-album!

 

Tracklist

  1. Early Morning Mantra
  2. Reliving the Feeling
  3. Tour Diary
  4. Nigen
  5. Blanket of Longing
  6. Specter
  7. Father and Son
  8. Home (bonus track)
  9. Beyond the Pale (bonus track)

Tilføj kommentar