Stream Of Passion - Embrace The Storm

Embrace The Storm

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Symfonisk metal
Spilletid:53:50
Antal numre:12

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Arjen Anthony Lucassens nyeste projekt, Stream of Passion kan bedst beskrives som en fusion mellem Ayreon og Nightwish. I modsætning til de, til tider temmelig storslåede Ayreon skiver, er der her tale om et melodisk værk, der primært fokuseres omkring en enkelt kvindelig sanger.

"Embrace The Storm" præges af mange velfungerende stemningsskift, fra ganske blide passager til voldsomme og mørke udbrud. De til tider snørklede melodier er fængende, og den mexicanske sangerinde Marcela Bovio er da også køn både at se og høre på. Dette er jo alt sammen meget godt, men intet af det adskiller rigtig Stream of Passion fra de utallige lignende bands.

Hvis der er noget der hæver Stream of Passion over masserne, er det produktionen og det velfungerende samspil mellem vokal, guitarer, bas, trommer, tangenter og strygere. Jeg vil næsten gå så vidt som at sige, at det er en sjældenhed at støde på et lydbillede, hvor hvert enkelt element er støbt så flot ind i helheden og samtidig fremstår klart of tydeligt. Der er ikke et sekund tvivl om, at Hr. Lucassen ved hvad han laver.

Hvor flot et stykke håndværk "Embrace The Storm" end er, taler vi desværre om en genre, der er blevet noget tyndslidt gennem årene. Der er blevet kogt så meget suppe på det samme koncept, at der efterhånden skal noget nyt til for at et af disse bands virkelig skal stå frem, og det præsterer Stream of Passion ikke at levere.

Derfor finder jeg det umiddelbart svært at give bandet en kvalificeret karakter. Jeg vælger dog at lade den åbenlyse tekniske kyndighed stå som et stærkere indtryk end den uoriginale opskrift.

Tilføj kommentar