I Spit Ashes - Inhaling Blackness...Reflecting Light

Inhaling Blackness...Reflecting Light

· Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

I Spit Ashes er et ganske nyt band fra Tyskland. I 2010 udgav de en EP ved navn State of the Art, og nu er de aktuelle med deres debutalbum, Inhaling Blackness… Reflecting Light, der udgives gennem Massacre Records den 24. august. De spiller hvad de selv kalder for "Metal 2.0", hvilket er en slags melodisk dødsmetal, hvor både selve musikken og teksterne (og deres albumart, som er virkelig flot, men også meget lyserødt – men der er en nøgen dame på, så det er helt ok) tager udgangspunkt i et stort tema om postapokalyptisk eksistens. Resultatet, Inhaling Blackness… Reflecting Light, er virkelig originalt – og meget vellykket.

Foruden de melodiske elementer bliver der også brugt en hel del synthesizer, hvilket bidrager til helhedsindtrykket om det her postapokalyptiske samfund somewhere i det ydre rum. Rødderne er i oprindelig death, men der er hentet en del inspiration hos metalcore, dog uden at det bliver fesent på nogen måde. Inhaling Blackness… Reflecting Light er hele vejen igennem meget atmosfærisk, nærmest overjordisk og til tider også meget melankolsk. For det meste benytter forsanger Benedikt sig af en forholdsvis tydelig og ikke alt for dyb growl, men i fx "My Ulysses" synger han med ren vokal, hvilket helt bestemt er positivt. Både mht. vokal, stemning og opbygning af numrene er Inhaling Blackness… Reflecting Light et meget varieret album. Hvor "Error Concept I" er et ondt, tungt nummer, er "One Star per Tear" stille, smukt og instrumentalt.

I Spit Ashes’ debutalbum er sgu ikke for sjov, og det er slet ikke så nørdet og Star Wars-agtigt som jeg måske får det til at lyde som. Jeg er ikke i stand til at spå dem en stor karriere eller noget, men potentiale har de i hvert fald!

Trackliste 1. N.D.X. 2. Missper 3. Cracks in the Mirror 4. Eclipse 5. Crossing the Borderline 6. One Star per Tear 7. Error Concept I 8. Towards the Sun 9. My Ulysses 10. When Daylight Dies 11. Moonray Guidance

Tilføj kommentar