Ripe - The Eloquence Of Silence

The Eloquence Of Silence

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Power metal
Antal numre:12

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det' metal. Det' dansk. Det' dejligt.

Det kan godt være, at Danmark ikke har den helt store pondus på den internationale scene, som vores skandinaviske broderlande har, og det kan da også godt være, at den danske metalscene ikke får lige så meget intern støtte, som de respektive scener i Norge og Sverige gør. Men det betyder ikke, at danskerne ikke kan finde ud af at lave fed metal. For de kan vi. Og det er Ripes seneste skive The Eloquence of Silence et rigtigt godt eksempel på.

Skivens grund-univers er den mere traditionelle metal, og her trækker de lytteren med rundt i forskellige underuniverser heraf. Således startes der heftigt ud med "Fade to Rise", som er et uptempo old school metal-nummer med et snert af power metal, mens "A Riddle in the Dark" hører til i den mere melodiske ende og nærmest har lidt af et AOR feel. "The Candle and the Sun" hører til i den tungere ende og bygger på nogle knusende, men også melodiske, guitar-riffs samt en sprød bas og nogle lettere power-metalliske trommer, og 'Dreamwalker' er dejligt groovy. Der er endog plads til en lille powerballede i form af "Song for a Shadow", og "Above Inside" som er et tungere gallop-nummer står i en interessant kontrast hertil. I det store hele er det en sand fornøjelse at lytte til The Eloquence of Silence, som er både fokuseret og afvekslende. Skønt der er nogle enkelte mere finurlige elementer nu og da, så er der tale om musik, der rocker lige ud ad landevejen og trækker på det bedste indenfor både de tungere og mere melodiøse ender i den traditionelle metals univers.

Desuden er der i Ripe tale om en samling meget dygtige musikere og sangskrivere. Jeppe Høiby og Jakob Olsens arbejde på både rytme- og leadguitar er næsten noget, man kan føle fædrelandsstolthed over, mens Lars Madsens bas er sprød, og Peter Egtveds trommer buldrer derudaf som et intercity-tog (et intercity-tog, der ikke er forsinket, vel at mærke). Michael Bastholm (der også har taget over i Artillery efter Søren Adamsen) leverer en vokal, der er klar og tydelig. Han beviser på denne skive, at han i hvert fald kan levere varerne i melodisk metal - det skal blive spændende at høre ham lægge stemme til Artillerys langt mere aggressive musik.

The Eloquence of Silence er et fint stykke melodisk metal-håndværk leveret af dygtige danske musikere. Skiven både rocker og ruller og har også noget til den lidt blødere side. Hvad mere kan man forlange af god gammeldags metal?

Tracklist 01. Fade to Rise 02. A Riddle in the Dark 03. The Candle and the Sun 04. Dreamwalker 05. A Part Apart 06. Bloodlust 07. Saint of the Scar 08. Xenophobe In Hiding 09. Porcelain Goddess 10. Song for a Shadow 11. Above Inside 12. Ghost of a Rose

Tjek Fade to Rise her:

Tilføj kommentar