Pyramaze - Legend Of The Bone Carver

Legend Of The Bone Carver

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Heavy Metal
Spilletid:47:51
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9,5/10 baseret på 2 stemmer.

Her knapt to år efter den anmelderroste debut "Mechanholy Beast", er Pyramaze nu endelig klar med den længe ventede opfølger "Legend of the Bone Carver", og der går som lytter ikke ret mange minutter før man kan konstatere, at det høje niveau fra debuten fortsat er intakt. Efter en kort intro ligger albummet nemlig ud med den stemningsfulde "The Birth", et nummer som på fin vis opsummerer hvad Pyramaze handler om - nemlig veludført powermetal med en lyttevenlig progressiv kant. Som der rigtigt nok står i biografien, kan man beskrive Pyramaze som et miks af Iced Earth, Kamelot og Iron Maiden, men faktisk formår bandet at skabe deres egen lyd/stemning, hvilket især skal tilskrives at den kompetente sanger Lance King (ex. Balance Of Power) byder ind med hans talentfulde vokal. Det er dog muligt at hans vokal kan kræve noget tilvænning (det gjorde den lidt for mig i sin tid, til at starte med), men jeg er i dag ikke i tvivl om at han er god kapacitet at have om bord, og hans indlevelse bringer altså godt liv til albummets mange gode og stærke kompositioner. Ja, faktisk er der tale om et vellykket album fra start til slut, der byder på et væld af træfsikre melodilinier, der fletter konceptet ind i de rigtige rammer, og musikalsk er der ingen slinger i valsen. Derudover har bandet i samarbejde med Jacob Hansen, frembragt en rigtig lækker produktion der virkelig klæ'r albummet, og som i øvrigt er fyldt med masser af episk storhed. Som mange ved, har vi her at gøre med et dansk band (bortset fra Lance King, og keyboarder Jonah Weingarten), så hvorfor biografien fra Massacre Records omtaler Pyramaze som amerikanske, er mig godt nok lidt af en gåde. Jeg mener, det er efterhånden et par år siden at dansk metal for alvor brød med middelmådigheden, og med det fortsatte høje kvalitetsniveau in mente kan man jo så kun håbe på at Michael Kammeyer og hans kumpaner opnår den fuldt fortjente anerkendelse. "Legend of the Bone Carver" skal derfor ikke mangle i samlingen hvis du også fandt "Mechanholy Beast" interessant, da den fuldt ud lever op til forventningerne. Episk, melodisk og kraftfuldt powermetal når det er noget nær perfekt.

Kommentarer (6)

Ole Bach

Indlæg: 236

Hvis der bare er en snert af

Hvis der bare er en snert af Kamelot på denne cd så er det et sikkert køb fra min side.
Men Pyramaze har heldigvis deres egen stil og lyd.
Deres første skive var dælme også fed skål på det.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

GENNEMFØRT!!!!

GENNEMFØRT!!!!
GENNEMFØRT!!!!
Det band var ukendt for mig indtil for kort tid siden og jeg må sige at NU begynder der fandme at ske noget for dansk metal.
Jeg er stor fan af Mnemic og Mercenary og Raunchy men det her... det er simpelhent genialt...
Deres rytmer er gennemført, vocalen er gylden og så den episke del.. jamen man lever sig jo helt ind i helte rollen som The bone carver.. siddende der på slagmarken og genopleve de døde..
200% her fra og det bedste metal album indtil videre i 2006 og der skal MEGET til at slå det...

De spiller på THE ROCK i kbh her til sommer så vidt jeg ved..

(Håber os lidt man kommer til at se dem på Wacken)

Ole Bach

Indlæg: 236

Denne skive er så stor rigtig

Denne skive er så stor rigtig stor, ren vredensklasse.
Pyramaze må ud og spille nogle koncerter så man kan få dem checket ud live, de har en stor fremtid foran sig.Ingen knækkede lægter her men rene perler.

Evy

Indlæg: 4

Jeps, bare det bedste jeg har

Jeps, bare det bedste jeg har hørt til dato af Heavy.... Jeg forstår heller ikke at Pyramaze ikke skal spille nogle flere Koncerter! De spiller så smukt at man får "gåsehud" !
Der er fede soloer mrd både Guitar og keyboard og så Lance's stemme....
Jo det er bare perfekt sat sammen!!
Tak til Michael K. for at være så god til at sammensætte dette Super - Band.

Ole Bach

Indlæg: 236

Har hørt denne skive mange

Har hørt denne skive mange gange det er en af de bedste i 2006.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

DE ER SUPER FEDE LIVE!!!!

DE ER SUPER FEDE LIVE!!!!
Trist trist den kære forsanger er gone....

Long live the real BONECARVER!