Miseration - Tragedy Has Spoken

Tragedy Has Spoken

· Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Svenske Miseration refereres typisk til some et melodød-band. Og, jo, det kan da godt være, at deres forrige udgivelser byder på melodisk dødsmetal, men det gør deres tredje udspil Tragedy Has Spoken ikke. Næh, på Tragedy Has Spoken byder svenskerne på musik, der er mere ovre i noget brutalt og tilsyneladende kaotisk dødsmetal.

Der er i hvert fald blastbeats nok at tage og give af, og disse akkompagnerer brutale guitar-riffs, der ofte også er kaotiske, og som bygger på hurtigt plekterarbejde. Selve produktionen er også mere ovre i noget brutal dødsmetal end i den velkendte Göteborg-lyd, der ellers kendetegner melodisk dødsmetal nu om dage. Udover de brutale riffs, så er Miserations stil på denne skive også semi-teknisk, og der er masser af små finurligheder rundt omkring på skiven, der burde appellere specielt til fans af Suffocation og Defiled og den slags. Der lader også til at være en markeret inspiration fra black metallen, og selvom der er noget af en forskel på Miserations musik og blackened dødsbands som Behemoth, Vorkreist og Ritualization, så tror jeg måske, at fans af disse også ville kunne få en masse ud af Miserations Tragedy Has Spoken.

Et interessant twist er, at svenskerne, ud over det tekniske element, også inddrager nogle avant-garde elementer i form af blandt andet nogle keyboards og andre effekter hist og her samt brugen af det, der lyder som en østeuropæisk violin placeret i hænderne på en absint-påvirket boheme-type fra 1800-tallets Marseille. Dette giver lige musikken et ekstra kunstnerisk pift og er, om ikke andet, med til at gøre Tragedy Has Spoken ret original at høre på. Og man kan i hvert fald ikke beskylde Miseration for at være dårlige musikere, for deres instrumenthåndtering er professionel, og sangskrivningen er solid og effektiv, og hvert nummer udfordrer lytteren nok til, at lytteoplevelsen forbliver positiv hele skiven igennem. Selvom musikken kan virke kaotisk, så vil man lynhurtigt finde ud af, at der er mening med galskaben, og at selv den mindste dissonante harmoni er kalkuleret.

Hører man til skaren af folk, der foretrækker Göteborg-betal, så skal man nok ikke investere i Miserations seneste skive, men fans af brutal og teknisk dødsmetal kan roligt kaste sig over Tragedy Has Spoken og nyde dens mange finurligheder og den generelt aggressive musik.

Melodisk eller brutalt? Lyt til Stepping Stone Agenda og bedøm selv:

Tilføj kommentar