Mercenary spiller koncert i Sønderjyllands Hallen, Aabenraa .
Mercenary - The Hours That Remain

The Hours That Remain

/ EMI · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Power metal
Spilletid:62:13
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 4 stemmer.

De danske lejesoldater fortsætter deres triumftog med dette, deres efterhånden fjerde album, med hvilket de gæve nordjyder uden tvivl vil tage dem et hak højere op af rangstigen.

"The Hours That Remain " er den naturlige fortsættelse af "11 Dreams", bortset fra at man her fokuserer mere på at skabe mere helstøbte sange, uden at gå over i unødige eksperimenter. Allerede første nummer på skiven beviser at man er den naturlige efterfølger til Queensrÿche; "Redefine Me" er en perfekt blanding af metallisk symfoni blandet med catchy og melodiske melodier. Især Mikkel er virkeligt vokset udover sig selv som sanger, manden havde også den ubarmhjertige opgave at skulle synge både de rene vokaler samt de aggressive hvilket viser at manden har talentet til at blive en af Danmarks helt store sangere. Derudover synes jeg at hele bandet lyder mere sammenspillet i sangene, især ved hjælp af Martin Buus’ geniale sologuitar der her og der lige giver sangene det sidste pift af magi. Men den største præstation er dog bandets sange der denne gang virker mere helstøbte og har mere af deres egen karakter, man kan næsten ikke kalde bandet for melodisk Thrash mere men i stedet for ville beskrivelsen symfonisk Power Metal nærmere være en træffende beskrivelse. Dog viser man dog stadig, som i nummeret "Year of the Plague" hvor hammeren hænger. Dog er størstedelen af numrene mere sat i et mere humant tempo hvor fans af den mere traditionelle metal kan være med, hvilket er pladens største bedrift, at balancere mellem det moderne og det traditionelle. Enkelte kritikpunkter er der dog stadig, f.eks. er et par numre lige en tak for lange og ville have virket bedre i en mere kompakt form, men skjuler stadig ikke at det er nogle forbandet gode numre vi har med at gøre. Bandet har igen placeret Jacob Hansen bag mikserpulten, samt spændt bassen om halsen på ham, udover ham er Björn "Speed" Strid (Soilwork) og Markus Bischoff (Heaven Shall Burn) at høre på vokalerne i numrene "Redefine Me" og "Soul Decision". Som en ekstra lille lækkerbisken har man vedlagt en dvd indeholdende en bag scenerne rapport fra optagelserne og forskellige liveclips fra bl.a. Dynamo Festivallen.

Tracklist

  1. Redefine Me
  2. Year of the Plague
  3. My World is Ending
  4. This Eternal Instant
  5. Lost Reality
  6. Soul Decision
  7. Simplicity Demand
  8. Obscure Indiscretion
  9. My Secret Window
  10. The Hours That Remain

Kommentarer (13)

Iron

Indlæg: 23

Super fedt album. I starten

Super fedt album. I starten var det kun Redefine Me, Lost Reality og titelnummeret der virkelig slog benene væk under mig. Men efter ganske få gennemlytninger er det gået op for mig hvor fedt dette album egentlig er. Hver eneste nummer på denne skive er fed på hver sin måde.......YIHAR....::!?!

Er enig med karakteren.......

Jimbolic

Tidligere anmelder

Indlæg: 67

Fy skam, sikke en gang

Fy skam, sikke en gang griseri de har fået lavet her..

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

fuldstændig enig med Jimbolic

fuldstændig enig med Jimbolic, det er da et ok Band men så heller ikke mere. De er alt for overvuderede.

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

De er ganske enkelt ikke

De er ganske enkelt ikke overvurderet! For så havde de slået jeres karakterskale ud af banen og scorede 150%. De er simpel hen for fede, jeg ville give denne skive 100% for den rocker for vildt.
Og som et kæmpe plus så er de squ et for vildt liveband.
De holder og er i dag kongerne i dansk metal!!
glæder mig allerede til næste skive

calman

Indlæg: 17

Jeg er ganske enig i at det

Jeg er ganske enig i at det er et godt album selvom man savner Krals vokal. Dog kunne de roligt have undladt den der hjemmevideo der fremstiller dem som en flok bonderøve fra Ålborg :)

tlt

Indlæg: 66

Jamen, de er da en flok

Jamen, de er da en flok bonderøve fra Aalborg, i starten var de ovenikøbet en flok bonderøve fra Aalborg Øst - bæller.

Dejen

Indlæg: 1

@ Jibolic:

@ Jibolic:

Jeg vil ikke lægger unødigt skjul på, at undertegnede ser et stort lys i Mercenary; specielt i de seneste to udspil fra bandets hånd.
Musik handler om kvalitet på den indiskutable side; dernæst om smag og behag, som nok kan diskuteres, men det er bare så pissekedeligt i længden...

Du har ret til at have din mening om Mercenary, bestemt. I mine øjne kræver det bare, at du forholder dig til kvaliteten i musikken. Om du kan lide det eller ej, er jeg bedøvende ligeglad med.
Kom ind i kampen med lidt mere end "jeg kan ikke lide dem, puha hvor er de melodiske og overvurderede" - det samme argument kunne jeg indvende mod Shakira; men det er sgu da spild af tid.

tlt

Indlæg: 66

Shakira vrikker bedre end

Shakira vrikker bedre end Mercenary.
Seriøst, så mener jeg Dejen har en vigtig pointe. Der må være noget i musikken som kan diskuterer hinsides hvad du og jeg måtte tænke derom. Man kunne fristes til at kalde det æstetisk objektivitet. At reducere musiks kvalitet til et spørgsmål om smag og behag blokerer enhver spændende diskussion. Men det er naturligvis svært at identificere og isolere det æstetiske element i musikken, men det er et forsøg værd.

Keitel

Keitel

Tidligere anmelder

Indlæg: 425

Bestemt Mercenary er da ikke

Bestemt Mercenary er da ikke ringe, og jeg synes ikke at jeg kan få melodi nok, jeg synes deres musik især på den nye har en tendens til at blive meget ensformig, og så er det som vokalisten har haft problemer med at finde på nogle rigtig catchy sang melodier.
Men ud over det synes jeg at det er fedt så mange kan lide det, og de får så megen ros i udlandet. Mig siger de blot ikke det store.

tlt

Indlæg: 66

Det siger heller ikke mig det

Det siger heller ikke mig det store, jeg vil hellere høre Vader og føre krig mod løgneren på korset - he-he, men pointen er at Mercenary - uanset hvad jeg eller måtte mene og føle - indeholder æstetisk objektiv kvalitet.

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 378

100% herfra... jamen deres

100% herfra... jamen deres musik stiger stiger og STIGER jo i kval. Det er så fedt at kunne se et dansk band vokse og vokse som MECR gør det. De er simpelthen danmarks aller bedste svar på hvordan metal virkelig skal lyde.
Nu har jeg set dem 4-5 gange live og den ene gang var på W:O:A og de er jo guder på en scene. og så det fedt man kan skråle dansk op til dem og de så svare tilbage dansk :-)

progege

Indlæg: 14

Har svært ved at komme

Har svært ved at komme igennem en hel skive med Mercenary, men i små doser superfede. Minder mig lidt om soilwork - ved ikke hvorfor ?

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Fantastisk album for et skide

Fantastisk album for et skide godt band, der indeholder så mange sublime kvaliteter. Det er måske ikke helt "11 Dreams" verdensklasse, men den er satme stadig fed... 80% stiv diller herfra.