Mercenary spiller koncert i Fermaten, Herning .
Mercenary - 11 Dreams

11 Dreams

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Prog metal
Spilletid:60:00
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Efter at have fået en del opmærksomhed fra udlandet med deres forrige skive Everblack, kommer det vel ikke som nogen overraskelse, at bandet nu endelig er kommet på et stort label.

Man har ligesom forgængeren igen arbejdet i lang tid med at fikse enhver lille detalje i deres episke og melodiske lydunivers. Man har bl.a. arbejdet i forskellige studier, for at opnå den bedst mulige lyd til hvert instrument. Musikalsk er man dog ikke så langt fra "Everblack", da der stadig fokuseres på aggressioner blandet sammen med melodier. Man kunne forestille sig et sammenarbejde mellem In Flames og et Power Metal band og det ville nok ikke ligge langt fra dette. Numre som "World Hate Center" og "11 Dreams" er i hvert fald uigenkendeligt inspireret af den svenske melodød scene, men man har trods alt andet at byde på end bare det. Tag bare et nummer som "Sharpen The Edges", som i mine ører har en del Queensrÿche i deres "Empire" fase over sig, og er nok det bedste nummer på pladen for mig, da den perfekt kombinerer det meldiske og atmosfæriske i deres lyd uden at wimpe ud. En sjov ting er også at man i sangen "reDestructDead" har den samme sangmelodi som Gamma Ray's "One With The World", selvom jeg ikke tror, at det er gjort med vilje. Med fuldt overlæg er genbruget af "Supremacy" vel dog, som kommer i en version 2.0 og som her lyder som en helt anden sang, men den er dog ikke blevet dårligere med årene, tværtimod. Noget man derimod skulle have ladet helt være med er, at smække deres coverversion af Kent's "Music Nonstop", som ikke ligger langt fra den originale version, som jeg absolut ikke brød mig om, man skulle nok hellere have gemt denne sang til en EP eller brugt den som bonusnummer. Nummeret går faktisk hen og ødelægger det gode helheds indtryk man får af pladen, da dette nummer intet har tilfælles med det øvrige materiale. Men heldigvis er bandets eget materiale dog godt nok til at man kan tilgive dem denne lille fejl, heldigvis har man jo en skip taste på sin afspiller til at ordne dette problem. Denne skive er nok ikke så meget en plade man går ud og banker gamle damer, mere en plade man sætter på i de ensomme og melankolske stunder.

Tracklist

 1. Into the Sea of Dark Desires
 2. World Hate Center
 3. 11 Dreams
 4. reDestructDead
 5. Firesoul
 6. Sharpen the Edges
 7. Supremacy v2.0
 8. Music Non Stop (Kent Cover)
 9. Falling
 10. Times Without Changes
 11. Loneliness

Kommentarer (14)

Ole Bach

Indlæg: 236

Køber normalt ikke den slags

Køber normalt ikke den slags tråd ,med denne her tog jeg en chance og købte den den er ganske suveræn og flot i lydbilledet.

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 178

Det er helt klart en rigtig

Det er helt klart en rigtig fed skive... Fede og ikke mindst flotte melodier og en stil der kendetegner Mercenary! Om den er bedre end "Everblack" er vel et individuelt spørgsmål om temprement!
-90% herfra!!!!

HellHammer

Indlæg: 12

Normalt er det heller ikke

Normalt er det heller ikke lige min smag... men for satan da, det er en fed produktion!

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Jeg er også helt vild med

Jeg er også helt vild med denne skive, men er jeg kan ikke se hvordan sangen 11 dreams kan sammenlignes med den svenske melo-døds scene. Sharpen the Edges minder heller ikke mig på nogen måder om Queensryches Empire. Men det at anmelder ser noget andet, og så endda sammenligner det med noget så gudeagtigt som Queensryche viser da bare alle de forskellige aspekter der er at finde i Mercenary. Personligt synes jeg at 11 Dreams ligger et godt stykke fra Everblack lyd eftersom der, som også beskrevet i anmeldelsen, er kommet en del power metallisk indflydelse på skiven.

Men fedt album

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

@4

@4
Hvis du ikke kan høre In Flames inspirationer på denne skive må du gdt nok være døv

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Giv mig sange, elementer,

Giv mig sange, elementer, ting der direkte viser In Flames inspirationer.

Kan være jeg har overset noget. Det skal forresten lige nævnes at jeg ikke er nogen synderlig fan af In Flames, så er ikke fuldstændig bekendt med deres sidste par albums, men jeg håber da også du mener de allerførste albums, når du siger der er hentet inspiration fra dem.

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

Bumz... jo hvis du hører de

Bumz... jo hvis du hører de første fire sange og så tager en nyere In Flames plade feks Clayman så lyder det ikke såååå forskelligt

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Clayman er det sidste album

Clayman er det sidste album jeg anskaffede med In Flames, og jeg kender det album meget godt, men jeg ser/hører det virkelig ikke... sorry! Det skulle da lige være de lidt melodiøse/poppede elementer, men det minder stadig slet ikke om In Flames... synes jeg!

Vi er da i det mindste enige om det albummet sparker bagdel :-)

Bjorn

Bjorn

Tidligere anmelder

Indlæg: 214

nemlig og det er det der

nemlig og det er det der tæller

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

fedeste album i mange mange

fedeste album i mange mange år!! 100% fra mig!!

Purpur0075

Indlæg: 109

Ja, 11 Dreams er suveræn. Et

Ja, 11 Dreams er suveræn. Et 9-tal fra mig.

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Et svinsk fedt album der

Et svinsk fedt album der giver baghjul til det meste fra udlandet. En stiv 9'er herfra også!

helloween

helloween

Indlæg: 167

Ja de er jo med i Test

Ja de er jo med i Test nationen så min nysgerrighed blev vakt og hentede derfor 2 numer fra denne cd på deres hjemmeside. Ja det lyder helt sikkert fedt, så skal lige ha købt denne her

Christian Ljørring

Tidligere anmelder

Indlæg: 75

Hvor fanden bliver jeres

Hvor fanden bliver jeres anmeldelse af deres nye skive af??