Masterplan - Time to be King

Time to be King

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Power metal, Prog metal
Spilletid:44.58
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 5,5/10 baseret på 4 stemmer.

Så er Masterplan tilbage med deres fjerde album, 'Time To Be King', og det er med Jørn Lande på vokal igen. Og at Jørn er tilbage høres med det samme. Den kraftfulde stemme fra nordmanden, der blev dømt ude på 'MK II', beviser flere gange på albummet, Lande ER Masterplan. Og Terrana på tønder var et godt valg allerede på 'MK II', og han fejler ikke på 'Time To Be King'. I det hele taget er bandet noget nær perfektion i nuværende konstellation.

De fire første sange på skiven er tunge og beskidte på den rigtigt fede måde. Hård rock som den skal lyde, og igen skal Lande's vokal fremhæves, da den simpelthen er ren nektar for øregangene. Terrana's trommer tordner igennem, og Roland Grapow's tight riff's, og tunge soloer, hiver den første halvdel af 'Time To Be King' langt op over det øverste gennemsnit.

Desværre bliver tempoet og energien hevet lidt ned på de sidste 5 numre, hvor Masterplan ikke helt kommer derop hvor englene korpulerer. De holder sig stadig et pænt stykke over "Fedt", men formår ikke at levere den standard de satte med deres debut-album, tilbage i 2003. Og det sidste nummer, 'Under The Moon' ryger helt ned under middel.

'Time To Be King' er stadig på en solid andenplads på Masterplan's album top 4, med debut'en, 'Masterplan' på førstepladsen. Er du ham/hende der sprang fra sammen med Jørn Lande, kan du roligt springe tilbage på hesten, for dette album vil ikke skuffe.