Lucid Grave - Lucid Grave

Lucid Grave

Udkom

Type:Demo
Genre:Stoner Rock
Antal numre:3

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et styk syretrip direkte fra graven

Københavnske Lucid Grave blev dannet i efteråret 2017. Efter at have fået en håndfuld koncerter under bæltet har de udgivet den selvbetitlede demo Lucid Grave. Musikalsk er vi ude  i en omgang psykedelisk stoner/doom, så det bliver interessant at se, om vi kommer ud at kommunikere med universet, eller om vi skal sidde og ryste med svedeture og paniske tvangstanker.

Mere syre og skru alt op på 11

Demoen lægger ud med nummeret ”Star”. Et nummer, der starter ganske roligt med et meget stammeinspireret trommespil, men langsomt tager guitaren over og leder nummeret i en mere psykedelisk retning. enere bliver pladsen overtaget af trommerne, hvor nummeret i en vis forstand ”starter forfra”. Ovenpå alt dette lægges vokalen, der for det meste lyder, som om der bliver sunget og råbt gennem et tykt lag syre. Netop vokalen er en af Lucid Graves styrker. På trods af at den er fordrejet til utydelig sang og råb, rammer den det syrede stoner-udtryk perfekt, og på sin vis lander den i samme kategori som vokalen i ekstremmetal. Den minder lidt Black Sabbaths ”Planet Caravan” skruet op på 11. Vokalen fungerer mere som et instrument i sig selv, der tilføjes til det samlede lydbillede og ikke ”kun” som vokal.

Dette skaber dog et problem i forhold til det samlede lydbillede. For de resterende instrumenter skaber et rimeligt standard stoner-lydunivers, hvilket der som udgangspunkt heller ikke er noget i vejen med, men når vokalen er så langt ude og syret, så forventer jeg også, at resten af lyden er det langt størstedelen af tiden. I de fleste passager er der desværre bare et alt for stort spænd i intensitet mellem vokalen og instrumenterne. Dog lykkes det ganske hæderligt på ”Ride the Hyena”. Nummeret er en anelse tungere end de øvrige, hvilket giver vokalen det kraftigere modspil, den har brug for.

Lucid Graves debutdemo er en lidt ujævn størrelse. Den har bestemt ideerne og elementerne til at få skruet en lækker omgang psykedelisk stoner sammen, de skal bare finde ud af hvordan de passer bedst sammen.

Tracklist

  1. Star
  2. Desert Boys
  3. Ride The Hyena