Immolation spiller koncert i Amager Bio, København S .
Immolation - Atonement

Atonement

· Udkom

Type:Album
Genre:Death metal
Antal numre:11

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det er altid det ene band. Det ene band, som får dig til at lytte til en genre, også selvom det ikke er din foretrukne.

They've done it again

Immolation er et af de bands, man straks nikker genkendende til, når man hører navnet. De har efterhånden snart 30 år på bagen (første ti under navnet Rigor Mortis), og de formår at holde samme brutale, gennemgående stil fra deres spæde barneår og frem til i dag.

Dolans dybe growl bærer albummet igennem - et så vellydende album, at var hans vokal ikke til stede, fungerer det stadig på så højt et plan, at det ville være et must have inde for dødsmetal-genren.

Når man står med albummet i hånden og kigger på coveret, får man straks associationer til et par af de ældre albums, hvor cover temaet ofte er et mix mellem Gud og mennesket. Og man smiler ved tanken om, at man skal til at trykke play og lytte til skiven.

Død over Århus

Er du en af de heldige der skal til Royal Metal Festival i Århus i april, får du fornøjelsen - sammen med undertegnede - at se disse velspillende dødsengle skabe musik på scenen. Der er masser af sange fra deres tidligere albums, jeg kunne nævne i håb om, at de vil finde vej til højtalerne og ud til publikum, men mon ikke vi får en god portion fra dette nye album. I hvert fald vil jeg hellere end gerne lægge ører til sange som “Destructive Currents”, der med sit tunge riff og lydtema tager sig godt ud som en første single.

"When The Jackals Come” følger efter "The Distorting Light” og rammer øregangene med guitarer, der er så underspillede, at man kun kan begejstres. Mixet med Shalatys brutale og gennemgribende trommespil er det tæt på tåkrummende geneialt.

Kan de blive ved?

Ja! Immolation skal blive ved, fordi vi har brug for et dødsmetal band, som holder stilen, bliver ved at være brutale, bliver ved at overraske os med den ene vanvittige trommesolo efter den anden, bliver ved at producere sange, der holder. Og vi har brug for et band, som ikke går på kompromis med, hvad pøblen vil have; de hopper ikke med på tidens trends og spicer tingene op for at få et bredere eller mere alsidigt publikum. De ved, hvad der holder, og det samme gør vi, som elsker dødsmetal. Netop derfor er Immolation en oplevelse, man ikke skal være foruden, men et band som burde stå i enhver metal-elskers samling.

Tracklist

 1. The Distorting Light
 2. When The Jackals Come
 3. Fostering The Divide
 4. Rise The Heretics
 5. Thrown To The Fire
 6. Destructive Currents
 7. Lower
 8. Atonement
 9. Above All
 10. The Power Of Gods
 11. Epiphany