Hanging Garden - At Every Door

At Every Door

· Udkom

Type:Album
Genre:Doom metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Finsk doom metal-band spiller sig vej direkte ind i sjælen.

At Every Door er finske Hanging Gardens tredje album. Bandet varierer deres stil meget fra album til album, men fælles for deres udgivelser er, at deres musik er overordentligt interessant. At Every Door er et meget sikkert og melodisk album, der har den klassiske tunghed over sig, som vi kender fra doom, og byder på en rejse gennem desperation og til tider melankoli.

Jeg er vild med dette album, primært på grund af den perfekte balance mellem det melodiske og det tunge, samt en lettere underproduceret lyd. Albummets sange skiller sig fra hverandre, og især intronummeret "Ten Thousand Cranes" samt "Wormwood" og "The Cure" er helt igennem fantastiske numre. Vokalen er med til at skabe den dystre stemning på albummet med både dyb, rå growl og ofte også en ren vokal, der står i god kontrast til den øvrige musiks hårdhed. Instrumenterne overdøver ikke hinanden, men smelter sammen til en helhed, hvor trommerne angiver det ofte langsomme tempo, og det atmosfæriske keyboard udfylder de stille passager.

Dette er et album, der byder på underproduceret og dog melodisk doom, tilsat en virkelig overvældende vokal og smuk, om end hjerteskærende lyrik. At Every Door er uden tvivl et af de bedste doom-albums jeg har hørt siden Woods of Ypres’ Woods V sidste år. Det er atmosfærisk og kontrastfyldt – og går lige i sjælen.

Tracklist

  1. Ten Thousand Cranes
  2. Ash and Dust
  3. Hegira
  4. Wormwood
  5. At Every Door
  6. The Cure
  7. Evenfall
  8. To End All Ages
Imusic

Kommentarer (1)

Claus Ljørring

Claus Ljørring

Redaktør

Indlæg: 377

Fuck han har en fed stemme

Fuck han har en fed stemme den mand. Dyster satan ;)

Claus Ljørring gav Hanging Garden - At Every Door 8/10.

Tilføj kommentar