Hanging Garden - I Was A Soldier

I Was A Soldier

· Udkom

Type:EP
Genrer:Doom metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:3

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Melankolsk Doom metal, der passer perfekt til de mørke vinteraftener…

Finske Hanging Garden har været på banen siden 2004, og spiller melodisk Dark/Doom metal. De 6 gutter mestrer at levere mørk, melankolsk metal, løftet op med vokaler af forskellig karakter. Teksterne matcher selvfølgelig den stemningsfyldte musik, og omhandler melankoli, fortvivlelse, mørke og død.

Hanging Garden har i alt udgivet tre albums, hvoraf det seneste, At Every Door, udkom i januar i år. Alle tre albums er blevet modtaget rigtig godt verden over.
Det er ikke fordi Hanging Garden er et enestående og unikt band, at de vækker ens begejstring. Men dét de laver, gør de til UG, og de er knalddygtige og virkelig gode til at skabe atmosfære ved at skrue musik og vokal perfekt sammen.
Deres musik er lettilgængelig og det er nemt at lade sig rive med. Jeg er endnu ikke ikke stødt på et Hanging Garden nummer, som jeg ikke har brudt mig om, og det synes jeg selv er rimelig imponerende.

Den 18.11. udgiver Hanging Garden EP´en I was a Soldier på 7” vinyl og digitalt via Lifeforce Records, og der udgives kun 200 eksemplarer af 7” vinylen.
EP´en består af de følgende numre:

”Winter To Summer Adverse”, der er et fedt nummer med et godt skift mellem tung og mere svævende guitar, piftet op med keyboard, der giver nummeret karakter og et fedt twist, uden at få lov til at træde for meget i forgrunden. Vokalmæssigt skiftes der mellem lækker, crunchy, og ikke for dyb, growl og en fed clear vokal, til dels også spoken word. Selvom nummeret er tungt og i et forholdsvist langsomt tempo, er der en lækker lethed over det.
Titelnummeret, ”I Was A Soldier”, kører i samme stil som første nummer, dog er her skruet lidt mere op for den hjerteskærende melankolske stemning. Bandet formår at skabe en lækker balance mellem de lette, syngende guitar riffs, der understøttes af en fint gennemtrængende bas og de hårdere, tunge riffs og den mørkere vokal. De skiftende vokaler er helt klart med til at gøre både dette, og de andre numre, mere spændende og fængende.

”Will You Share This Ending With Me?”(Bonus track, kun på digital udgaven), er sidste nummer på denne, lidt for korte, drømmerejse. Her får trommerne lov til at træde i forgrunden, og dét i samklang med en lækker velklingende guitar og en fed clear vokal - nærmeste hviskende stemme, sender dig virkelig afsted til en magisk drømmeverden.

”Will you stand beside me - Will you share this Ending with me?”… De får et stort JA til at jeg vil dele deres EP med jer, men jeg ville nu gerne ha´ hørt lidt mere - Så jeg ser frem til deres næste udgivelse!

Tracklist

  1. Winter To Summer Adverse
  2. I Was A Soldier
  3. Will You Share This Ending With Me? (Digital Bonus Track)
Imusic

Tilføj kommentar