In Flames spiller koncert i Malmö Arena, Malmö .
In Flames - Sounds Of A Playground Fading

Sounds Of A Playground Fading

· Udkom

Type:Album
Genrer:Alternativ metal, Melodisk Death Metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 6,3/10 baseret på 8 stemmer.

Det er efterhånden en del år siden at In Flames gjorde det store indtryk på mig med bandets udgivelser. "The Jester Race", "Whoracle", "Colony" og "Clayman" er uden tvivl milepæle og pejlemærker, når det handler om melo-dødsudgivelser, men på de senere udgivelser har der været noget længere mellem snapsene. "Sounds Of A Playground Fading" er dog et skridt i den rigtige retning – der er dog bestemt ikke tale om at In Flames skuer tilbage rent musikalsk, i og med at det seneste album er mere afdæmpet og med mere fokus på vokalmelodier.

Det fungerer bedst på titelnummeret og "Liberation" (uden dog at nå samme standard som eksempelvis "Ordinary Story" og "Only For The Weak") og det dødsmetalliske præg skal man se langt efter – nogle af de få eksempler er "The Puzzle" og "Enter Tragedy", men det er stadig vokalen, der er i højsædet på selv de hurtigere numre.

Der er dog for lidt variation imellem sangene og for mange gange ender In Flames med nogle midtempo-numre med for enslydende vokalmelodier. På den anden side kan man heller ikke klandre In Flames for at smide deciderede dårlige sange i hovedet på lytteren, men for ofte bliver det en kende ligegyldigt.

Selv om In Flames ikke længere er bannerførere inden for deres genre, ændrer det ikke ved at albummet er et solidt om end lidt for jævnt udspil, med en lille håndfuld lyspunkter.

Kommentarer (3)

Schaffer

Indlæg: 26

Sounds of a fan fading away!

Sounds of a fan fading away! Meget enig i anmeldelsen. Denne skive er en ørkenvandring i middelmådighed, kedsomhed og diversitet. Ja sangene ligner hinanden, og der er alt for meget fokus på en vokal som ikke kan bære opmærksomheden. Ej hvor er jeg skuffet. Jeg elsker In Flames, især deres skiver Reroute to Remain, Come Clarity, Soundtrack to your Escape og Sense of Purpose, som er fuldfede melødødsskiver, men denne sidste nye udgivelse er en katastrofe. Jeg købte delux-udgaven, og indpakningen lugter lang væk af symbolik og dødsmetal - men når Fridens skønsangsvorkal starter og de neutrale trommer toner frem - så er antiklimaxet totalt. De er simpelthen gået for lang væk for det de er kendt for, og det de kan! Fint nok man søger at udvikle sig til det bedre - men det modsatte er desværre sket her. Årets skuffelse. Desværre. Øv

Schaffer gav In Flames - Sounds Of A Playground Fading 5/10.

mørbrad

Indlæg: 19

Jeg har hørt denne Cd mellem

Jeg har hørt denne Cd mellem 10 og 15 gange nu, må sige at jeg blev meget skuffet da jeg hørte den første gang, den har dog nu gjort et meget bedre indtryk og syntes faktisk der er nogle rigtig fede numre på meeen alligevel kan jeg ikke gi den mere end 70% er meget enig i anmeldelsen.

mørbrad gav In Flames - Sounds Of A Playground Fading 7/10.

Dahoon

Indlæg: 1

Enig med Schaffer. De prøver

Enig med Schaffer. De prøver på at spille en stil som de tydeligvis ikke dur til. Friden synger efter min mening direkte dårligt ind i mellem. F.eks. The Puzzle får mig til at krumme tæer. Det lyder som om han er færdig som gårdsanger (eller i hvert fald som melodeath sanger). De burde springe ud som et ægte hård rock band i stedet, for der er vidst ingen tvivl om det er dér de (han?) gerne vil være.

Jeg tør slet ikke tænke på hvordan In Flames lyder om en eller to albums mere...

Dahoon gav In Flames - Sounds Of A Playground Fading 5/10.