Eye Beyond Sight - The Sun And The Flood

The Sun And The Flood

· Udkom

Type:Album
Genrer:Black metal, Hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Så vender slovakkerne i Eye Beyond Sight tilbage med deres andet album og opfølger til debuten fra 2007 Dies Ad Quem. På The Sun and the Flood er der ikke mange dikkedarer, og der bydes på hårdkogt thrash metal fra ende til anden.

Hovedstilen på skiven er thrash metal med afstikkere i retning af både dødsmetal-territorie og hardcore punk. Således indeholder nummre som "Sick Society" og "God's Bite" simple dødsthrash-riffs side om side med tunge grooves, mens numre som "Redemption" og "Self Possession" er crossover-numre, der dog også byder på dødsthrash-elementer.

I bedste Pro-Pain-stil gør Eye Beyond Sight effektiv brug af groove, og jeg synes, at The Sun and the Flood er endnu et bevis på, at groove i metal ikke partout er en dårlig ting - det kommer helt an på, hvordan grooven implementeres, og på denne skive virker det. Dette høres blandt andet i "From Stars to Scum", "That Hurts" og "Blast". Der er endog et par metalcore-agtige breakdowns nu og da, der dog hører til den mere thrash- og groove-orienterede af slagsen.

Vokalen er harsk og strækker sig fra hardcore råben til semi-growls (a la Max Cavalera, da han var i Sepultura), og det er måske ikke noget, der appellerer til alle, men jeg synes, at det passer fint til både de tunge og groovy riffs samt de mere aggressive og uptempo thrash- og crossover metal riffs.

Er man til simpel, men aggressiv thrash metal, der indeholder både groove og hardcore punk elementer (tænk på en blanding af 90ernes Sepultura og Pro-Pain), så er der god mulighed for, at man vil få en masse ud af denne skive.

Tilføj kommentar