The Embodied - The Embodied

The Embodied

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Spilletid:37.51
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

The Embodied er et svensk band, og de spiller rigtig svensker-metal på dette deres debut-album.

Eller rettere, de har taget den populære Göteborg-lyd fra melodød og fjernet alt, der hedder død, og har i stedet forkuseret på elementer fra den klassiske metal. Det vil sige, at de egentligt spiller traditionel metal, men med en ganske tung guitarlyd, og det virker faktisk ret fedt, synes jeg.

Det er fokus på melodi, og i bedste Maiden-stil gøres der brug af mange synkronguitarer (og det er jo altid fedt), men den tunge Göteborg-lyd giver også musikken et twist af den mere moderne type power metal, der bliver spillet af bands som Raintime, Evergrey og Amaranthe - en slags power metal, der også tager udgangspunkt i Göteborg-lyden, så det er måske ikke så overraskende endda.

Vokalen er næsten udelukkende ren og rocket, og heldigvis for det da, for de få steder, hvor der gøres brug af en mere harsk vokal, lyder det ærlig talt ikke secielt godt. Men den rene vokal sidder til gengæld lige i skuret.

The Embodieds debut-album er bestemt et hæderligt stykke arbejde, og bandet formår at skabe noget melodisk metal af høj klasse.

Tilføj kommentar