Defecate spiller koncert på Royal Metal Fest 2024.
Defecate - Collision of Deception

Collision of Deception

Udkom

Type:EP
Genrer:Death metal, Groove
Antal numre:3

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Jysk totalsmadder

Den jyske dødsmetal lever i bedste velgående i disse dage. Bands som Livløs, Baest og Prevail har alle fundet vej ind i vores hjerter og spiller både ind- og udland tyndt for tiden. Er markedet så blevet mættet? Det mener Defecate i hvert fald ikke, og de er nu klar med deres første EP, Collision of Deception.

It’s a long way to the top if you wanna growl

Når man åbner herligheden, som er denne EP, vil man bemærke, at der kun er tre numre derpå. Det gør den selvfølgelig meget overskuelig at komme igennem.

Første nummer er titelnummeret, og efter et ordentligt troldebrøl og noget blastbeat bliver man mødt med stilhed og et overraskende, dog bestemt, griseøf. Dette fik denne anmelder til at spytte aftenkaffen ud over tastaturet i latter, så stemningen var ligesom sat. Det korte nummer på lige under to minutter lader dog ikke flere finurlige gryntelyde ramme lytteren, og man er blevet blæst lidt tilbage og venter på resten af skiven.

”Abnormal Abortion” er til gengæld et voldsomt fedt nummer, som forstår at variere mellem eksploderende hurtige riffs og et utroligt catchy slam-stykke i midten, hvor man ikke kan lade være med at rocke hovedet med. Disse tilbagelænede groove-sekvenser er helt utvivlsomt Defecates store force, og de sætter nogle fede variationer i sangene, om end man dog ønskede, at de fyldte meget mere af en sang. Havde sekvensernes varighed været ombyttet, så havde skiven været på vej op ad skalaen! Slam-delene er flere ligaer over de andre mere grindede og fortærskede stykker. Mere, tak!!

”Phenol Solution” formår ikke at finde den samme groovede stemning som ”Abnormal Abortion”, og man bemærker samtidig her en utrolig irriterende indspilningsfejl. Når guitarerne skifter akkorder, er der så meget scratch i lyden, at man tænker, der er en hyret DJ med på tracket, som gør sit bedste for at scratche med. Enormt ærgerligt.

En anden anke må desværre være vokalist Søren Busks lettere ensformige vokal. Den dybe Honeymonster-vokal er den eneste brugte, og det bliver desværre en smule monotont, når man ikke kan undgå at tænke på nogle af de andre bands på markedet lige p.t.

Jeg vil slutte med at sige, at jeg bestemt tror, at Defecate kan blive til noget stort på den danske metalscene. Hvis der føjes nogle flere variationer til vokalen og endnu flere af de overfede groove/slam-stykker, så kan der være tale om at gå fra mere end blot god opvarmning – til en dag at headline koncerter.

Tracklist

  1. Collision of Deception
  2. Abnormal Abortion
  3. Phenol Solution