Dark Tranquillity spiller koncert i Pumpehuset, København V .
Dark Tranquillity - Construct

Construct

· Udkom

Type:Album
Genre:Melodisk Death Metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 2 stemmer.

Der er huller i facaden på produktive svenskeres 10'ende album

Dark Tranquillity er et af de eneste bands fra den tidlige Götheborg scene der ikke er blevet opløst eller markant skiftet stil henover det sidste årti. Dette har resulteret i nogle forventlige, men ganske udemærkede og konsistente udgivelser gennem tiden. Bandets 10'ende album, Construct , har dog brug for mere end en arkitektonisk overfladebehandling for at blive et monument.

Meget er som det plejer at være. Mikael Stanne har ikke mistet styrke i vokalen og skriver vanligvis lungerne ud for fuld udblæsning. Vokalen står som en af de stærkeste i svensk inspireret melodød, måske kun overgået af Peter Tågtgren (Hypocrisy) eller Niilo Sevänen (Insomnium). Personligt var jeg meget utilfreds med bandets sidste udgivelse, We Are The Void , og glædeligvis har man på Construct valgt at finde nogle af de karakteristika der blev praktiseret på Character og Fiction frem igen.
De metal-core tendenser og ekspirimenterede elementer der var at finde der er blevet erstattet af en tilbagevenden til det mere massive lydbillede fra Fiction . Heri kommer vi så til den primære kritik jeg vil rette imod Construct . Paradoksalt nok udtrykker Dark Tranquillity selvsamme kritik på nummeret "Uniformity". Albummet føles nemlig som en light version af tidligere udgivelser. Dark Tranquility er konsistente, men desværre kammer det over en i et repetitivt lydbillede på Construct

Når man kender Dark Tranquillitys tidligere triumfer er man midelst talt en smule skuffet efter at have hørt pladen. Bevares, produktionen er som altid verdensklasse, Martin Brändström spiller lækre melodier, men det er bare ikke nok for et band der er så rutineret. Alt for mange af numrene på Construct lyder som skematiske repetitioner af Misery's Crown fra Fiction , som ikke er blandt bandets bedste numre, men måske det mest almene tilgængelige.
Denne inspiration er særligt tydelig på "What Only You Know". Overordnet set er der altså tale om en meget rutinepræget udgivelse, der hurtigt vil gå i glemmebogen hos selv inkarnerede Dark Tranquillity fans.

Kommentarer (1)

Daniel Wilkens

Daniel Wilkens

Tidligere anmelder

Indlæg: 178

Jeg startede nok nede omkring

Jeg startede nok nede omkring 20%. Min første tanke, ved første rotation var: Fuck noget kedeligt lort! Men jeg hørte den nogle flere gange, og efterhånden som numrene kom mere og mere ind under huden, blev de gradvis bedre og bedre... Ikke en skive, der fænger ved første lyt, men den vokser sig større og større, for tilsidst at blive en mindre genialitet. Lige PT er det 80% herfra, men kan godt gå hen og vokse sig til 90%, hvis det skulle være.... Tror jeg!

Daniel Wilkens gav Dark Tranquillity - Construct 8/10.