Consortium Project - II - Continuum in Extremis

II - Continuum in Extremis

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:67.30
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"Continuum in Extremis" er Ian Parrys anden udgivelse under Consortium Project-navnet og også den anden udgivelse i Lion Musics igangværende reissue-serie.

"Continuum in Extremis", der oprindeligt kom ud i 2001, er noget af en forbedring i forhold til den forrige udgivelse, "Kings & Criminals". "Continuum in Extemis" bygger ganske vist på samme prog power metal-lydbillede som forgængeren men er meget mere solid, hvad angår sangskrivning. Numrene er meget mere fængende og mindeværdige, og riffene er meget stærkere. Samlet set er lyden på denne også generelt lidt større og mere episk.

Og, ja, der er keyboards på denne skive, men dette virker heldigvis ikke forceret, selvom jeg da kan forestille mig, at synthesizerne i '(Momentary) Lapse of Reason' på nogle lyttere vil fremstå lidt fjollede (jeg har dog ikke noget imod dem). Melodi er et centralt element på denne skive, og omkvædene er, power metal-traditionen tro, store og fængende, men Ian Parrys stemme er relativt rocket, og dermed holdes cheesiness-niveauet lavere end hos mange andre power metal-bands.

Hvor der ganske vist er masser af bløde øjeblikke på dette album, er det dog generelt tungere end forløberen, og selv de mere bløde stykker er her mere interessante end på debut-albummet.

Det er på dette album, at Consortium Project for alvor viser sit potentiale, og denne skive er bestemt en must-have blandt Ian Parrys udgivelser.

Tilføj kommentar