Vinylbanner
Caliban - Coverfield

Coverfield

· Udkom

Type:EP
Genrer:Metalcore, Hardcore
Antal numre:4

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

De tyske metalcore gutter i Caliban har valgt at bruge lidt tid imellem albums til at give deres bud på hvordan numre af Type O Negative, Rammstein, At The Gates og The Beatles kan tolkes. Det er ikke just nogle obskure sangvalg i de valgte gruppers bagkatalog som Caliban giver et bud på og det kræver da også et vist mod at give sig i kast med nogle sange, som folk i så stor grad er blevet udsat for og har et forhold til. Overordnet er det minimalt hvad Caliban har pillet ved arrangementerne udover lidt ekstra dobbelte stortrommer, lidt riff-variationer og tilføjet bandets karakteristiske hardcore vokal.

For mit vedkommende er alle de valgte sange i deres originale versioner fede sange, men jeg synes kun det er coverversionen af "Helter Skelter" der udmærker sig væsentligt på "Coverfield" – sikkert fordi det er nummeret der genremæssigt er længst væk fra Calibans normale musikalske territorium. Her lykkedes det at lave nogle finurlige finter i sangen, som eksempelvis den afsluttende break-down passage og dermed få sat et personligt præg på sangen.

I tilfældet med "My Girlfriend's Girlfriend", "Sonne" og "Blinded By Fear", og især sidstnævnte, er det en mere traditionel gang Caliban er gået, da disse sange er så riff-baserede, som de nu en gang er og dermed heller ikke specielt interessante med mindre man virkelig inderligt ønsker at høre disse sange med aggressiv hardcore vokal. Denne udgivelse er klart mest interessant for, og nok også mest henvendt til, fans, og denne udgivelse er da også klart mindre interessant end udgivelser med bandets eget materiale. "Coverfield" er et lidt uskyldigt udspil, der hverken imponerer eller skuffer i væsentlig grad.

Tracklist

  1. My Girlfriend's Girlfriend (3:48)
  2. Sonne (3:45)
  3. Blinded by Fear (2:35)
  4. Helter Skelter (3:36)
Metalvinyl

Tilføj kommentar