Heidra: Copenhell aktuelt dansk band udgiver debut-album

Heidra: Copenhell aktuelt dansk band udgiver debut-album

Heidra er et nyt stjerneskud på den danske metalhimmel. Det blev i den grad understreget en blæsende dag i marts måned, hvor Heidra fejede al modstand af vejen, til den fjerde udgave af Mighty Fight Night.

Med sejren fulgte pladekontrakten med Mighty Music, og en optræden på årets Copenhell Festival.

Københavnske Heidra spiller en melodisk blanding af black metal, powermetal og folkemusik. Med det udgangspunkt, har de skabt sig et navn på folkmetalscenen, der i disse år er støtvoksende.

"Vores mål med musikken er altid at afsøge områder af vores musikalske formåen, og som andre bands i Danmark ikke rører ved normalt. Vores lyd har mange facetter og det vigtigste for os er at vores lyd fremstår unik – det synes jeg er lykkedes med den nye plade" udtaler bandets frontman Morten Bryld.

Heidra har netop færdiggjort deres debutplade, "Awaiting Dawn", i Andy La Rocques (King Diamond) Sonic Train Studios. Albummet blev indspillet med Olof Berggren og mixet og mastereret af Andy La Rocque.

Bandet har tidligere udgivet den selvfinansierede og anmelderroste EP "Sworn to Vengeance", der for alvor satte bandet på landkortet og skaffede dem supporttjanser for internationalt anerkendte kultbands som Turisas, Korpiklaani og Thyrfing, og altså skaffede dem en sejr til Mighty Fight Night .

Awaiting Dawn udkommer d. 16 juni via Mighty Music/Target Group i Danmark, men allerede d. 14 juni, når bandet spiller på Copenhell holdes der releasefest for albummet.

I øvrigt holdes der lytteaften for Awaiting Dawn på Zeppelin (www.zeppelincph.dk) allerede onsdag d. 14 maj, hvor albummet afspilles og Heidra vil fortælle om sangene.

Læs mere på kildelinket