Moonspell i Pumpehuset 2015 af Claus Ljørring
Moonspell i Pumpehuset 2015 af Claus Ljørring · Se flere billeder i galleriet

Moonspell

Pumpehuset, København V

Officiel vurdering: 7/10

Torsdag den 12 november var dagen hvor det portugisiske gothic doom metal band Moonspell atter besøgte Danmark. Det var 7 år siden de sidste var på dansk grund og den gang var det i Store Vega hvor de var på turne sammen med Cradle of Filth, Gorgoroth, og Septic Flesh. Nu var det Pumpehuset der havde lagt deres lille sal til og selvom salen slet ikke var fyldt helt var der fra start en god intim stemning i salen.

Bandet gik på scenen med nummeret ”Breathe” og skød en koncert i gang der skulle fejre at det var 20 år siden at bandet udgav deres første album ”Wolfheart”. Albummet blev hurtigt en kæmpe succes for det dengang ukendte band og med dette album og det efterfølgende ”Irreligious” fik bandet en stor fanskare i store dele af Europa. Numre fra netop disse to albums var også aftenens højdepunkter og da scenen blev badet i rødt lys under nummeret ”Vampiria” var brølet blandt publikum til at forstå. Folk var kommet for at høre det gamle Moonspell og det fik de i glimt. Især under nummeret ”Alma Mater” og til dels under ”Opium” var der gang i publikum. Desværre var lyden ganske mudret under det meste af koncerten og især under ”Opium” var den helt gal, hvilket ødelagde et ellers fantastisk nummer.

Bandet spillede hele syv numre fra deres nyeste album ”Extinct” og jeg må indrømme at især nummeret ”Domina” var et fremragende live nummer og det gik rent ind hos publikum denne aften.

Eneste nummer som faldt en smule igennem var ”Scorpion Flower” hvor Moonspell havde inviteret forsangeren fra opvarmningsbandet Jaded Star på scenen. Sangerinden hedder Maxi Nil og skulle synge duet med Fernando Ribeiro. Noget som virkede som en kedelig gang fyld i en ellers ganske fornuftig setliste.

Moonspell sluttede koncerten af med det klassiske nummer ”Full Moon Madness” og afsluttede en ganske fornuftig koncert der dog havde sine småfejl og mangler i form af dårlig mudret lyd.

 

Kommentarer (1)

Brian Lyngsaae

Fed fed koncert

Det var en super koncert. Det eneste jeg syntes der manglede var anneke van giersbergen som den kvindelige vokal i Scorpion Flower, men den duet kommer vi nok desværre aldrig til at opleve i danmark. jeg syntes slet ikke den faldt igennem.

En fed aften, fed koncert, som blev toppet af at jeg fik lov til at møde bandet efter koncerten