Skindred interview - Copenhell 2019

Skindred - Benji Webbe Foto - Claus Westh Ljørring / clphotodk

I forbindelse med årets Copenhell (2019) fik vi en snak med forsanger Benji Webbe om livet på metalscenen gennem 20 år og hvor meget bandet brænder for at holde den positive tråd i alt de gør!

Jeres seneste album, Big Tings, kom ud i april 2018. Har I været rundt at udføre store ting siden da?

Ja, vi har lavet en masse store ting, siden Big Tings udkom. Vi var på tour med Disturbed, som bragte os forbi dele af Skandinavien, hvilket var rigtig godt. Jeg tror helt sikkert, at vi har fået nogle nye venner på den tour, og nogle af disse venner er også her på Copenhell i år. 

Fedt! Så... I aflyste jeres egen tour for at tage afsted med disturbed…

Ja, jeg tror, det var et godt valg. Nogle gange får man muligheder i livet, og du bliver nødt til at være, hvor folk er. I ved, at der var mange, som blev virkelig sure over aflysningen, men vi fik lov at spille for flere tusind på vores tour med Disturbed. Vi har mange fans, og de elsker Skindred, og de vil det bedste for os. De står bag os. Jeg var også utilfreds, men du er nødt til at spekulere for at akkumulere – du bliver nødt til at miste noget for at opnå noget. OG jeg er helt sikker på, at vores fans forstår vores valg. De tilgiver os, og vi kan alle komme videre. Som f.eks. i dag på scenen; vi smadrede det hele!

Ja, I gav den virkelig gas! Det var en rigtig god koncert. Hvordan havde I det derude på scenen?

Jeg nyder egentlig bare at være på scenen, lige meget hvor jeg er. Jeg kunne se, at alle gutterne i bandet havde en fest. Vi arbejder hårdt med det, vi laver. Så ja, det var rigtig godt. Og jeg tror, at det danske publikum forstod, hvor vi ville hen. De nød vores humor, de nød vores musik, og de forstod budskabet. Det er det, der er vigtigt. 

Du har altid den her særlige tilgang til det positive, når du står på scenen. Du udtaler dig om at elske livet og at elske mennesker. Du snakkede om det samme på Wacken Open Air sidste år...

Ja, ja, ja! Fordi, ved du hvad? I en tid, hvor folk som Chris Cornell og Chester (Linkin Park), som har alt i livet og virker til at være umådeligt glade, bare kan tjekke ud tidligt i livet, mener jeg, at vi bliver nødt til at sige noget positivt til folk. At fortælle folk, som måske går gennem helvede, som jeg altid fortæller folk, som går gennem en svær tid, at de går gennem noget, de bliver ikke i helvede; de går gennem det, til en lysere tid, en mere solrig dag. De skal bare kæmpe sig igennem det. Og jeg synes, at det er en skam, at de gutter, som nu ikke er med os længere, ikke huskede, at der var lys for enden af tunnelen. De kunne ikke se lyset, og det må være derfor, at de tog den hurtige udvej. Hvilket er utrolig trist for os, som savner dem dagligt. 

Jeg mener, at vi har en mulighed for at gøre noget med det, vi har. At være på scenen er ikke blot en mulighed for, at jeg kan sige: “Hej, se mig! Jeg kan synge”. Det er også en mulighed for, at jeg kan bringe verden sammen og sørge for, at folk er på samme side. Som jeg synger i “Kill the Power”, er der folk derude, som går igennem nogle negative ting i livet, og der er folk, som prøver at hjælpe, men der er også folk, som man troede var venner, men som ikke støtter overhovedet. Her vil jeg bare sige: “Fuck dem!” og lade dem ligge. Lad være med at lytte til den negative stemme. Vi skal følge vores hjerter som mennesker, og jeg tror, at efter jeg har snakket med dig og andre, at folk forstår, at det er vores budskab. De forstår, at Skindred handler om at samle folk og skabe en samlet flok.

Helt sikkert! Den musik, I laver, er meget anderledes, end hvad vi generelt hører i metalmusikken... Kommer al det positive fra jeres reggae-indflydelse?

Altså, hør her. Der er kun to slags musik: god og dårlig. Udover det ved jeg ikke, hvad der findes. Der er kun to slags musik, og jeg vælger det positive aspekt, fordi jeg mener, at dem, som får noget, er nødt til at gøre noget med det, de får. Jeg tror på, at når jeg taler om positivitet, ikke fra et reggae-aspekt eller et metal-aspekt, men som et menneske, samler det folk. Det er meget vigtigere end selve musikken. Når folk går fra en koncert, skal de føle sig som del af vores familie. Det er dét, Skindred handler om. 

Hvor kommer jeres inspiration til musikken fra?

Vi vil egentlig bare gerne lave gode, fede albums. Der er mange, som kommer og fortæller os, hvem vi er: at vi er en ragga-punk-metal-jazz-fusion. Og det er vi altså ikke. Dem, der lytter til Queen, går heller ikke og siger, at det er et opera-folk-klaver-baseret band. Det er bare et rock’n’roll-band. Det er alt, vi gerne vil være: et rock’n’roll-band. Og vi vil gøre alt for at få folk til at rocke sammen – det er det vigtigste for os. Det er derfor, vi gør punk-rock-tingen, derfor vi laver hardcore og mikser med black metal. Vi vil nok gøre rundt regnet alt, hvis det betyder, at folk samler sig som én.

Det er ret fantastisk! Og jeg nyder virkelig det, I laver. Dog har jeg lagt mærke til, at Big Tings er en smule anderledes end det, I tidligere har lavet...

Ja, jeg tror, at vi ville prøve med en anden slags plade. Ser du, jeg tror fuldt og fast på, at du kun kan få, hvad du skal have. Så når vi sidder i et værelse og be’r til metalguderne og musikguderne, om de vil sende os noget godt, så giver de os, hvad de kan. Med Big Tings gav de os et album, som har sørget for, at vi kan fortsætte med det, vi laver. Det her er jo vores syvende studiealbum – det er et album til hver dag i ugen! Der er kun så og så mange bands, som kan klare det. Og der er brug for forskellighed. Det eneste band, jeg gerne vil have er det samme hver eneste gang, er AC/DC. Jeg gider ikke at høre et dubstep-remix eller noget i den dur. Jeg vil have, at AC/DC gør, hvad de gør bedst. Men med Skindred har vi været heldige nok at få muligheden for at dykke ned i, hvad jeg kalder “musikkens svømmebassin”. Og vi gør tingene, som vi vil. Når jeg begynder at synge, ved folk alligevel, at det er Skindred, der er i gang. 

Mit yndlingsalbum fra Skindred er Roots Rock Riot. Hvilket album er din favorit? Jeg ved, at det er som at vælge mellem sine børn, men…

HAHA! Ja, du har sagt det for mig. Jeg kan virkelig ikke vælge mellem dem. Men der er sange, som jeg bedre kan lide end andre. Jeg elsker selv sangen “Roots Rock Riot”.

Den spillede I ikke i dag. Den ville jeg ellers gerne have hørt…

Nej, den spillede vi ikke. Vi vil gerne spille alle vores sange, men vi kan ikke nå det, når vi har udgivet syv albums. 

Det er helt ok. I har haft nogle “fremmede” med, da I lavede “Machine”: Gary Stringer fra Reef på vokal og Phil Campbell fra Motörhead på guitar. Hvordan var det at have dem med?

Da vi skrev “Machine”, vidste vi, at vi ville have en brite til at synge med os. Vi vidste, at vi ville have en duet. Jeg havde for nogle måneder tilbage indspillet en sang med Phil Campbell, og jeg spurgte derfor ham, om han ville være med til at indspille en sang. Det ville han gerne, og alt gik lige efter planen. Det var ligesom, det skulle være. 

Jeg skal huske at sige tillykke, for I har jo været på markedet i mere end 20 år. Fortsætter I 20 år mere?

Altså så længe pengene er her, og så længe vi ikke skændes, kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle ske. Det er helt ligesom at være i et forhold, når man har været i et band med de samme mennesker i 20 år. Vi burde få en pris for det! Jeg tror, at grunden til, at vi har været i dette band i så mange år uden medlemmer, der er kommet og gået, er, at vi har den samme passion i forholdet. Jeg tror helt sikkert, at hvis der var nogen, som forlod bandet, ville det ikke være det samme. Når du bor med nogen i så lang tid, og du oplever dine venner gå fra at være teenagers til at være mænd med børn og hus, så er det simpelthen noget, du bliver nødt til at elske – og du ved, at alle i bandet elsker dig. 

Så I er en stor familie?

Ja, det synes jeg. Vi skændes, det gør vi da. Altså jeg elsker min kæreste overalt i verden, men hun er også skideirriterende – sådan er livet. 

Hvordan har I så udviklet jer som band i løbet af de 20 år sammen?

Jeg tror, at det er en løbende process. Det er ikke noget, du som band lige falder ind i. Vi har lært, hvordan vi pisser hinanden af – og hvordan vi undgår det. Jeg tror, man vokser gennem oplevelsen og med tiden. Så ja, 20 år fra nu tror jeg absolut, at vi stadig er i gang. 

Hvis vi kigger tilbage på genre, er jeres musikstil meget anderledes end mainstream rock og metal. Hvordan har det påvirket jeres karriere både positivt og negativt?

Når du går gennem junglen og går din egen vej igennem junglen, så er det din vej. Jeg ved, at hvad vi har gjort med vores musik, er vores egen vej. Vi har taget nutidig dancehall og jamaicansk musik og blandet det med nutidig rock i en fusion. Jeg tror, at hvis vi bare havde fulgt strømmen, ville vi ikke være her mere. Det faktum, at vi har gjort vores egen ting, at vi har spillet med Metal Church, Gogol Bordello og Disturbed og andre bands, er en ære i sig selv. Og grunden til, at vi kan spille med så forskellige bands, at vi kan være support hos dem, er vores originalitet. Jeg tror aldrig, at det kommer til at ændre sig. Jeg tror aldrig, at vi kommer til at gå mainstream. Vi kommer bare til at fortsætte med det, vi laver: at fucke med folks hoveder, fordi det er det, vi elsker at gøre. 

Det der med at “fucke med folks hoveder” bringer mig til næste spørgsmål: Når I går på scenen, har du helt vildt meget energi med. Hvor kommer det fra?

Altså vi er normalt fanget i en tour-bus i mere end 10 timer ad gangen. Så når jeg kommer ud af bussen, er jeg ligesom en væddeløbshest klar til at vinde løbet. Jeg bliver helt sindssyg! Der er 24 timer på et døgn, og vi spiller kun i 45 minutter. Så vi venter utrolig længe på at komme i gang med vores 45 minutters sæt – lige meget hvem vi er: crew, band etc. Derfor er jeg helt oppe at ringe, hver gang vi får lov at spille. 

I var nødsaget til at aflyse jeres koncert på Copenhell sidste år, og derfor er det jeres første gang på Copenhell i år – og I har lige optrådt. Hvad havde I forventet af de danske metalhoveder? 

Altså… Jeg forventer aldrig noget, for min mor sagde engang for længe siden: “Forvent intet, og alt andet er en bonus”. Da jeg var en lille dreng, sad jeg på min søsters værelse og sang Tina Turner-sange med ansigtet i hårbørsten og kiggede ind i spejlet. Det var bare mig og spejlet – og jeg hyggede mig rigtig meget! OG det er faktisk det eneste, jeg tager med mig på scenen. Det er også længe siden, at der har stået nogen blandt publikum, som ikke har festet med. Lige meget om de kan lide heavy metal eller hiphop. Jeg elsker oplevelsen af at kigge ud på publikum og få øje på to personer, en med en Slayer T-shirt og en med en Rudimental T-shirt, og de står bare sammen og kaster horn. Jeg synes, at det smukkeste ved Skindred er, at vi samler folk fra hele verden. Sorte, hvide, døve, hørende, lige meget hvem de er, så forstår de vores budskab. Jeg tror på, at Skindred er en paraply og holder regnen væk. Alle, der står under paraplyen, er del af de mennesker, som gerne ser ændringer, og som gerne vil have kærlighed. Der er ikke plads til negativitet under vores paraply.

Det er virkelig, virkelig smukt sagt.

Det synes jeg også. Det er en kærlighedsparaply. Og der er altså slet ikke plads til negativitet. Hvis du ikke kan lide homoseksuelle, er du til den forkerte koncert, hvis du ikke kan lide transseksuelle, er du til den forkerte koncert, hvis du hader heteroseksuelle, er du til den forkerte koncert. Der er ikke plads til folk, som hader, i vores “space”. Paraplyen er bygget af kærlighed, og vi deler kærligheden hver dag og hver nat. 

Så har jeg bare ét sidste spørgsmål...

Kom med det!

Hvad kan vi forvente af Skindred i fremtiden? Alle vil gerne vide det!

Åh, jamen lad mig lige finde min krystalkugle frem og undersøge det! Ved du hvad? Jeg ved blot én ting, og det er, at når vi står på scenen, har vi energien med, og det samler folk om musikken. Så forbered jer på en masse kærlighed.

Your latest album Big Tings came out in April last year. Have you been out and about doing “Big Tings” since then?

Yeah, we’ve been doing loads of big things since Big Tings came out. We did a tour that brought us to Scandinavia with Disturbed, which was very good. I think we made some friends there, and some of those friends are also here at Copenhell.

Awesome! So, you cancelled your own tour to go with Disturbed.

Yeah, I think it was alright. I mean sometimes you get opportunities in life and you gotta go where the people are. I know a lot of people got pissed off, but I know we played for over a thousand. We’ve got a lot of fans and those people love Skindred, and they mean us to go well. They got behind that. I was upset too. And you know, you’ve got to speculate to accumulate. You gotta lose something to gain something, and I’m sure that the fans over here, they understand why we did it and they forgive us, and we can just move on. Like today out on stage, we crushed it.

Yeah, you crushed it. Big time. It was a great concert. How did you feel out there?

I just enjoy being on stage anywhere. I mean, all the guys in the band had a good time, I could see that. We work hard at the stuff we are doing. Yeah, it was really good. I think the Danish crowd got it. They enjoyed the humor, they enjoyed the singing, they got the message. And I think that’s important.

You always have this certain aspect where you point out something about being positive. you did the same thing on Wacken Open Air last year: about loving life, loving people…

Yeah, yeah, yeah! Because you know what? In time when people like Chris Cornell and Chester (Linkin Park), men like that, who have had life going for them and they seem to be so happy, when men like that can just check out early, I think you need to say something positive to the people. To people who might be going through hell, because one thing I’d say to anyone going through a hard time - like going through hell - you’re going through something, you’re not staying in it. It’s something you’re passing through and you’re going to come out to a sunnier day. You just have to fight through it. And it’s just a shame that the guys who passed away did not remember that light at the tunnel. They just couldn’t see no tunnel and no light, and obviously that’s why they chose to make a quick exit, which is just sad for us because we miss them daily. I think we have an opportunity. Being on stage is not just an opportunity for me to say “hey! I can sing”, it’s also about bringing the world together and putting people on the same page because, like I say in the song “Kill the Power”, there’s people out there who are going through some negative things in their lives and there’s people who try to do something about it, friends of theirs who might not be supportive at all. So, all I say is “Fuck them!” and move forward. Don’t listen to the negative voice because you know what? We have to follow our hearts as human beings and I think that, from talking to you and other people, that people get that. They get that we are all about bringing people together and making the unity sound. 

Definitely! So, the music you create… It’s very different from what you hear in general heavy metal. Does all of the positivity come from the reggae inspiration?

Well… You listen, there’s only two kinds of music: good and bad. After that I don’t know what. There are only two kinds of music, and I take the aspect of positiveness because those who are given something, they have to do something with it. I believe that talking about positivity, not as a reggae or a metal aspect, but as a human being, talking about positivity and bringing people together, I think, is more important than the music. When people walk away from a concert, they should feel like they’ve been part of our family. And that’s what Skindred is about.

Where do your inspiration come from?

We just want to create good rocking albums. A lot of people come to us and say “oh, you’re a ragga, punk, metal, jazz fusion” and we’re like, no. If you listen to Queen one of our favourite bands, you don’t say “oh, they’re an opera, folk, piano based band” - you just say, that they’re a rock’n’roll band. You know, that’s all we wanna be a rock’n’roll band. And we will use any means necessary to make people rock together - and that’s the most important part for us. That’s why we do the puck-rock thing, we do the hardcore, we do the black metal thing. We’ll do just about anything to make people come together as one.

That’s really amazing! And really love what you do, but I did notice that Big Tings is a bit different from what you’ve previously done.

Yeah, I think we just wanted to make a different record. You see, I’m a firm believer that you can only get what you’re given. So, when we sit in a room and we call on the Gods of metal and the Gods of music to send us some good stuff, they give us what they can. And with Big Tings they gave us an album that will keep us going on. It’s one seventh studio album - that’s an album for every day of the week! There’s only so many bands out there, who can do that, and you need versatility. The only band I want to be the same all the time ia AC/DC. I don’t wanna hear a dubstep remix or anything like that, I want AC/DC to do what they do best. But with Skindred we’ve been fortunate enough to be able to dive into what I call “the music pool”. And we do things the way we want to do it. And you know, when I start singing people go “oh, you know, damn, that’s Skindred”.

My favourite Skindred album is Roots Rock Riot. Which of the seven albums are our favourite? I know it’s like choosing between your babies, but…

HAHA! There you go! You said it for me. I can’t really choose any of them. But I’ve got songs of them that I love. I love that song “Roots Rock Riot”.

You didn’t play that one today. I really wanted to hear it.

No, we didn’t play that one. You know, even though we want to, we can’t play all song when we have seven albums.

That’s ok! You’ve had a few “outcomers” with you, Gary Stringer from Reef on vocals and Phil Campbell from Mötorhead playing a guitar solo on the song “Machine”. How was that?

When we wrote “Machine” we knew that we wanted somebody British to sing it with us. We knew that we wanted a duet, and I had recorded a song with Phil Campbell a few months before and I asked Phil is he wanted to come and play a song. He did and everything worked out perfectly. It was just good fun all around.

A congratulations is in place, because you’ve been around for more than 20 years now. Are you going to stick around for 20 more?

You know, as long as the money is here… And as long as we don’t fight. I can’t see why not. I mean, it’s like a relationship to be in a band for 20 years with the same people. I think we should get an award. I think the reason we’ve been together in this band for so many years, no members coming in or going out, is because we share the same passion within the relationship. I think if anyone left, it would be different. When you live with someone for so long and ou see guys going from being teenagers to men with children and houses and stuff, it’s something you’ve got to love - and know that everyone in the band loves you.

So, you’re one big family?

Yeah! I believe so. We have fights. Like, I love my girlfriend to death but she’s a pain in the ass - that’s life.

How have you developed as a band these last 20 years together?

I think it’s an ongoing process. It’s not something you just fall into. We learn how to piss each other of, and we learn how to not piss each other off. You grow through it, and you just keep growing through it. So yeah, 20 years from now, I hope we’re still doing it.

Going back to genres. Your music style is very different from what you otherwise hear in mainstream rock and metal. How has this affected your career both positively and negatively?

When you go through a jungle and you make your own way through the jungle. That’s your path. And I know that what we’ve done with the music, is making our own path. We’ve taken basically contemporary dancehall and Jamaican music and also contemporary rock music and put them together like fusion. I think that if we had just tried to follow others, we would have been gone already. The fact that we did our own thing and stuck to our thing, like, we played with Metal Church, Gogol Bordello and Disturbed, and all of these different bands, I think that’s an award in itself. The reason why we can play with these different bands like the mentioned, support them, is because of us being original in what we do. I don’t think that’s going to change. I don’t think we’re gonna all of the sudden going to be mainstream or such. I just think that we are going to continue to do what we do: fucking with people's heads because that’s what we love to do. 

Fucking with people’s heads is bringing me to the next question. You also bring a ton of energy to the stage. Where does all of that come from?

You know, I’m usually stuck in a fucking van for like ten hours, so when I get out, I’m like a hot racehorse ready to win. I just go crazy! I mean, there’s 24 hours in a day and we only do this for like 45 minutes. So, it’s a lot of waiting around and no matter who we are, bands, crew, whatever, we’re waiting to do that 45 minutes set, so I’m pretty charged every time we get to do it. 

Since you had to cancel last year’s Copenhell, hence this is your first time on the festival and you just performed on stage. What did you expect from the metal heads from Denmark - what did you gain?

Well… I never expect anything because my mother told me a long time ago: “Expect nothing and anything else is a bonus” and when I was a little boy I sat in my sisters bedroom singing Tina Turner song in the mirror with a brush and it was just me a the mirror and I had a jolly good time, and that’s all I take into every show I play. It’s been a long, long time since the crowd just stood there. No matter if they’re into heavy metal or hip hop, I love to take in the experience and look out at the crowd and see someone with a Slayer t-shirt o and someone with a Rudimental t-shirt on and the two of them with their horn in the air. I think that the most beautiful thing about Skindred is bringing the world together. You know, black, white, deaf, hearing, no matter who they are, they just get it. I believe that Skindred is an umbrella and it keeps all the rain away, and anyone who stands beneath this umbrella is a part of people who want change and who wants love. There’s no room for negativity under this umbrella. >

That’s really, really beautiful.

That’s right. It’s an umbrella of love. And there really is no place for negativity under this. If you hate gay people, you’re in the wrong gig, if you hate trans people you’re in the wrong gig, if you hate straight people, you’re in the wrong place. There’s no place for people who hate in our space. It’s built of love and we share love every night and every day.

I just have one final question…

Hit me sister!

What can we expect from Skindred in the future? Everyone wants to know!

Oh, let me just get my crystal ball and check. You know what, I just know one thing, and that is, when we hit the stage, we’re bringing the energy that brings people together. So, expect a lot of love.

Tilføj kommentar