Interview med Plaguemace

Plaguemace Primal Priest Cover

For et par uger siden udgav Plaguemace sin debut-EP Primal Priest, som vi her i Detektoren synes var en ganske udmærket tur i den svenske tømmerhandel. Så i den anledning hev vi fat i gutterne fra Horsens og spurgte lidt ind til, hvad Plaguemace og Primal Priest er for en størrelse.

Det er ingen hemmelighed, at I er et meget nyt band, men hvor længe har I rumsteret rundt i den danske undergrund?

Vi startede i sommeren sidste år i en gammel fugtig kælder i Horsens. Det startede med, at brødrene Simon Truelsen (guitar) og Andreas Truelsen (vokal) besluttede sig for, at de ville spille noget dødsmetal. Siden hen er resten af bandet kommet til, og vi er nu klar til for alvor at komme ud og rumstere på den danske metalscene. 

Man skal være decideret døv for at ikke at kunne høre, at I er voldsomt inspireret af den klassiske svenske dødsmetal. Men der er også elementer af blandt andet thrash på Primal Priest. Hvad og hvem er I ellers inspireret af?

Vi elsker High on Fire, så det er svært at komme udenom, at de er en inspiration.
Entombed selvfølgelig.
Vi elsker også Motörhead, og det er ikke usandsynligt, at der har sneget sig lidt Lemmy ind hist og her.

Når man lytter til EP'en, kan man nemt få den ide, at I ikke er helt nye inden for det dødsmetalliske fag. Er det helt forkert gættet?

Vi har lyttet til rigtig meget dødsmetal (og meget andet). Vi har dog ikke spillet det, før vi startede Plaguemace. Medlemmerne i bandet har spillet alt muligt andet, men vi blev hurtigt enige om, at død er det fedeste!

Udover et ganske glimrende ordspil til at åbne EP'en med, hvad er I så mest stolte af på EP'en?

Vi er selvfølgelig stolte over EP'en i sig selv, og hvordan numrene er kommet til at lyde. Det er svært at slå ned på noget specifikt. Vi synes der er mange lede riffs, seje drumfills og en bas, man kan høre, hvilket er vigtigt. 
Rent lyrisk er vi glade for linjen i Brothelhem, der lyder: "Jesus Christ, the one true savior is the result of vaginal labour".

Ud fra EP'ens sangtitler slår I mig ikke ligefrem som typerne, der er at finde forrest i kirken til søndagsgudstjeneste. Kan I fortælle lidt mere om temaerne på EP'en?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke er de største fans af kristendommen, og sangene "Primal Priest" og "Sacred Vermin" er direkte møntet på den katolske kirke og deres horrible ugerninger. "Brothelhem" er en fortælling om, hvad vi mener, "Jomfru" Maria i virkeligheden havde gang i. Så en god portion blasfemi. Derudover har vi "Torture", der i sagens natur er en sang om – ja, tortur, og det vil nok ikke komme bag på nogen, at teksten er stærkt inspireret af Cannibal Corpse.
Så har vi "Bogill". Bogill er en gammel skotsk myte om et fælt monster, der bor i skoven og æder børn. Det blev brugt meget som en slags bøhmand, for at børnene skulle opføre sig ordentligt. Det er jo selvfølgelig også en oplagt historie at skrive et metalnummer om.

Når man tænker på Horsens og heavy metal, er det med stor sandsynlighed Pretty Maids, man kommer i tanke om. Er der opbakning til den mere ekstreme metal i Horsens?

Den ekstreme metal scene i Horsens er ikke særlig stor. Vi har jo Persecutor, der er superfede, og så var der jo Vallis Mortem, som desværre ikke spiller længere. Derudover kender vi faktisk ikke rigtig til nogen andre ekstreme bands fra Horsens. Der er dog en lille gruppe mennesker, der også elsker ekstrem metal i Horsens, hvilket er megafedt.

På trods af at corona har gjort koncerter til en meget stillesiddende oplevelse, har I så noget planlagt, eller venter I på, at der bliver åbnet en smule mere op?

Vi har på nuværende tidspunkt to koncerter i kalenderen, henholdsvis på Frijsenborg Efterskole og Uldum Højskole. Vi søger i øjeblikket med lys og lygte efter spillejobs, men har desværre ikke skaffet nogen endnu. Men er der nogen, der vil have os med, så smid endelig en mail til plaguemaceofficial@gmail.com.

Hvad er næste skridt for Plaguemace, er der mere musik i horisonten, eller vil I se, hvordan EP'ens numre tager sig ud live?

Vi vil sindssygt gerne ud og spille numrene på EP'en – det er dog ikke usandsynligt, at der er flere i støbeskeen, og det er heller ikke usandsynligt, at vi allerede har skrevet et par stykker.

Selvom det er tidligt at spørge som, hvor er Plaguemace så om fem år?

Vi er da på tour i Europa og giver den fuld gas! Vi skulle også gerne have udgivet en 2-3 plader og være kommet på et fedt pladeselskab.

I forlængelse af foregående spørgsmål, hvad er så den ultimative drøm?

Drømmen er uden tvivl at kunne leve af musikken en dag og komme ud og se verden fra en tourbus.

Mange tak for jeres tid.