Dragonforce

Dragonforce

Dragonforce fik med deres "Sonic Firestorm" en helt uventet succes, og med et salg på over 100.000 plader i disse tider, var det helt bestemt på sin plads at få et lille interview med gruppen. I forbindelse med det nye high speed album, ”Inhuman Rampage”, fik jeg lige en lille snak med den Ukrainske keyboard virtuos Vadim Pruzhanov.

heavymetal.dk (HM):
Tillykke med jeres album. Igen har I fået fabrikeret et high speed melodic metal album.

Vadim Pruzhanov (VP):
Mange tak.

HM:
Har I gjort noget anderledes denne gang under indspilningen?

VP:
Ja, helt klart, vi har forsøgt at eksperimentere med forskellige guitar teknikker samt nye keyboard sounds, og vi har fået kreeret et meget melodisk og kaotisk album, som står helt for sig selv i forhold til de to foregående albums.

HM:
Jeg synes Dragonforce er helt unikke, da I har jeres helt egen stil.

VP:
Jeg er selvfølgelig enig, man ser ofte i dag ikke meget fornyelse inden for power metal, og med vores brug af blast beats har vi lavet noget nyt.

HM:
I har været på en meget lang tour, hvordan fandt I tid til at indspille et nyt album?

VP:
Jo, det hele har været meget hektisk, vi har været i studiet i 6 måneder, indimellem var vi på tour med Iron Maiden samt en headliner tour her i UK, så vi skulle finde tid ind imellem koncerterne for at komme i studiet, ja det var meget hektisk, men jeg synes resultatet er blevet rigtig godt.

HM:
Kan du fortælle lidt om touren?

VP:
Ja, touren gik rigtig godt, bla. spillede vi med Helloween i Japan, og koncerterne med Maiden var også rigtig gode, især var det fedt at se alle mulige typer fans i de forskellige lande.

HM:
Er det stadigvæk i Japan der er de bedste fans for jeres slags musik?

VP:
Det kan jeg ikke sige, da hvert land og deres fans har deres charme.

HM:
Hvordan var det at møde "kongerne", Iron Maiden?

VP:
Ja, helt klart cool, men også underligt at møde ens helte og snakke med dem, og de er klart nogle flinke mennesker og helt nede på jorden.

HM:
Er der stadigvæk en scene i UK for power metal bands?

VP:
Det er svært at sige, men jeg tror ikke der er den store scene for power metal, men jeg tror scenen i UK opfatter os mere som blot et metal band, og de går ikke så højt op i genrer.

HM:
Dengang I dannede bandet, var det da meningen at I ville spille den stil I gør idag?

VP:
Da vi startede var meningen, at ville skabe noget andet, som ingen andre bands havde lavet hidtil, men stadigvæk skulle det være intenst, hurtigt og melodisk, og især med "Inhuman Rampage" har vi nået vort mål.

HM:
Hvem skriver sangene, er det Herman Lee (guitar) der står for det hele?

VP:
Vi har alle mere eller mindre skrevet sange til dette album, vi har hvert vort eget studie, hvor vi udvikler tingene og så mødes vi og udveksler ideer.

HM:
Hvilken slags musik lytter I så hver især til?

VP:
Vi lytter til lidt af hvert, Herman lytter til computer spil musik fra 80'erne, hvilket jeg også gør. Jeg har det tit med at blive træt af bands, så lige nu hører jeg meget death metal.

HM:
Hvilke fremtidsplaner har I?

VP:
Vi tager på tour i Europa og UK, og så må vi se hvad der så skal ske.

HM:
heavymetal.dk takker for interviewet!

VP:
Selv tak!