Zeup - A Taste of Zeup

A Taste of Zeup

Udkom

Type:Demo
Genre:Stoner Rock
Antal numre:3

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

What’s Zeup?

Sonic Moon, Bersærk, Embryo og Lucid Grave – ja, der er masser af stoner i de danske øvelokaler. For nylig opstod så københavnske Zeup, og nu er de klar til at vise verden, hvordan deres version af stoner rock lyder. Dét gør de med demoudspillet A Taste of Zeup, der ramte streamingtjenesterne sent i oktober sidste år.

Stenet suppe

A Taste of Zeup byder på tre numre fordelt over 14 minutter. På den tid får københavnerne spillet både hurtigt og langsomt, og de kreerer et dejlig støvet, stenet univers. De tre numre er indspillet i Sweet Silence Studios med Patrick Fragtrup (Wolf Rider Sound Production, Dying Hydra) bag knapperne, og det er de sluppet rigtig godt fra: Lyden er organisk, rå uden at være grov, og de enkelte instrumenter får plads til at ånde. Det er straight-to-the-point rock uden så mange dikkedarer – og tak for det.

Københavnertrioen lægger ud med ”Lullaby” – et udmærket stykke ørkenrock med en sludget attitude. Den rallende bas ligger langt fremme i mikset, og sammen med den forvrængede guitar skaber den en rigtig fed stemning og en god energi. Et halvt minut inde i tracket slutter vokalist Jakob sig til og indtager en central placering. Det er ikke verdens stærkeste vokal, vi får på denne demo, men den gør, hvad den skal – om end man kunne savne (og det gør jeg) en smule mere aggression eller attitude. Nuvel.

På anden skæring ”Honey” er Zeup tungere, langsommere og mere slæbende. Nummeret er ikke helt så fængende som sin forgænger, men viser, at bandet sagtens kan beherske den tunge rockmusik; de mangler bare nogle stærkere hooks eller flere for alvor mindeværdige øjeblikke. Et sådant får vi dog på ”Farewell Song” – demoens højdepunkt. Med 6 minutter og 36 sekunder har nummeret rig mulighed for at udvikle sig, og det er her, trioen får point. Skæringen indeholder både en lang, slæbende intro, en smule eksperimenteren på vokalfronten og en fin kulmination med diffust guitarlir. Det klæder Zeup at være helt nede i tempo, og det eneste, jeg savner i dette nummer, er nogle stærkere guitarriffs eller vokalhooks.

Med A Taste of Zeup viser københavnertrioen masser af potentiale, men også plads til forbedring – og sådan skal det jo være med en demo, for pokker! Nu venter vi spændt på at høre, hvad fremtiden bringer for stenede Zeup.

Tracklist

  1. Lullaby
  2. Honey
  3. Farewell Song