XorigiN - State of the Art

State of the Art

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Norge er måske bedst kendt i metalverdenen for sine mange black metal-kunstnere, men black metal er ikke det eneste, Norge har at byde på. Tag for eksempel XorigiN, der spiller AOR/hardrock og snart har deres debut "State of the Art" på gaderne.

Der er som sagt tale om AOR/hardrock, og det er den mere melodiøse slags med masser af kærlighedssange, powerballader og den slags. Musikken har måske en moderne kant, men minder mest om 80ernes mere melodiøse hardrock/metal - både i lyden, riffsne, kompositionerne og brugen af keyboards, og det synes jeg egentligt er meget fedt, for 80er AOR var ofte ret godt, opløftende og fængende... når man ignorerer de mange sødsuppeballader. Og sødsuppeballader er der da også på, og XorigiN kan heller ikke sige sig fri for at være en del cheesy til tider.

Men der er også masser af ganske rockende sange med stærke guitar-riffs og fængende vokalmelodier, så som 'Can't Keep Running', 'Gina', 'This Is It', 'Said and Done' og 'What Love Is All About'. Keyboardet slipper man dog ikke uden om, men for det meste fungerer det ganske fint; dog cheeser det lidt over nu og da.

XorigiN er måske for melodiøst og poppet til nogle metalfans, men er man til autentisk AOR/hardrock med elementer fra 80ernes mere melodiske metal, så skylder man bestemt sig selv at tjekke "State of the Art" ud.

Tilføj kommentar