Witchhunter - Crystal Demons

Crystal Demons

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:43.25
Antal numre:10

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det italienske band Witchunter er et af de mange retro bands, der søger tilbage til NWoBHM, og, selvom det er lig med nul nyskabelse, er denne retro tendens helt okay med mig, da jeg altid har syntes, at det var en skam, at traditionel metal blev overdøvet, først af glam metal og derefter af grunge rock.

"Crystal Demons" er bandets første album, men de har allerede et demo og en split sammen med landsmændene i Witchcurse med titlen "Defenders of the Past". Og Witchunter hører i hvert fald til skaren af fortidens forsvarere. Alle numre på "Crystal Demons" søger tilbage til de tidlige firsere, og det lyder mest som om, Witchunter er inspirerede af de mere hårdtslående bands fra startfirserne så som NWoBHM-badnsne Satan, Tygers of Pan Tang (der er faktisk en coverudgave af deres "Hellbound" på skiven her), Raven, Badger, Aragorn og det tidlige Iron Maiden, og det lyder også som om, Witchunter har lyttet en del til belgiske Acid samt Motörhead - numre som "Crystal Demons", "Over the Lightning", "Speed Killer", "Ready Tonight" og "Pincess of Hell" har den samme rå energi som disse bands - og trækker egentligt på det, man kunne kalde præ-speed metal. Andre numre, så som "Road Master" og "The Breath of Satan" er mere henad Accept og Judas Priest fra midt-80erne.

Jeg synes, at Witchunter er rigtigt gode til at gøre brug af de fede ting som firsernes metal har at byde på, og jeg værdsætter, at de er med til at holde liv i den klassiske metal, men sammenligner man dem med andre bands som Züül, RAM, Bullet, SteelMaid, Enforcer, Portrait og andre bands, som kan siges at være fortidens forsvarere, ligger Witchunter ikke helt så skarpt i svinget på "Crystal Demons" - bevares, de har det der skal til musikalsk, og jeg kan godt lide deres rå produktion, der minder om lyden fra sen-70erne og start-80erne, men deres vokalist "Psycho" Steve (fedt kunstnernavn, det skal han da have credit for), prøver lidt for hårdt at lyde som 80ernes store, og mindre store sangere, og hans hyl og skrig bliver lidt for belastende i længden.

Musikken har ellers en god energi, og det føles næsten ligesom at lytte til autentisk NWoBHM. Guf for fans af autentisk 80er metal.

Tilføj kommentar