Wintersun - Wintersun

Wintersun

/ VME · Udkom

Type:Album
Genrer:Melodisk Death Metal, Power metal
Spilletid:54:10
Antal numre:8

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Det første jeg havde tænkt på i et stykke tid, allerede inden jeg havde modtaget albummet var navnet Wintersun, som blev udgivet omkring samme tidspunkt som Angelzoom. Man må sige det er to navne, som er nemme at huske. Begge bands også debutbands, så det her bliver spændende.

Allerede første skæring, "Beyond The Dark Sun", giver et friskt indtryk af sig. Det er næsten ligesom at have gået 25 km tørstende en varm sommerdag og få en iskold Cola smidt i halsen. Energi, så det basker.

Jari Mäenpäa fra Finnland er manden bag bandet, som tidligere forlod bandet Ensiferum. Manden har indspillet alt bortset trommer, dvs. guitarer, bass, keyboard og vocal, som må siges at være for vildt, når man hører albummet. Han er musikalsk genial og hans sangskriven er meget varierende. Musikken indeholder genrer som black/viking/død/folk/speed/heavy-metal, og det kunne godt gå hen og blive en farlig blanding, hvis man ikke var Jari. Han beviser, at han er herre over blandingen/breaks/temposkift samt hans vokal, der skifter alt efter de forskellige moods, der er i musikken. Og så er der lige melodierne og hans soli. Hør "Winter Madness", han fyrrer den vildeste solo af!

Nu skal jeg ikke glemme trommeslageren Kai Hahto fra finske grind/death-metal Rotten Sound, som også viser sin mangfoldighed ved dette debutalbum.

Man kan godt høre, at der til tider er indflydelse fra landsmændene Children Of Bodom og Amorphis, men ingen minus i bedømmelsen, da dette også gøres med stil. Hvis du trænger til et friskt iskoldt pust i din hverdag, så er dette album en god start.

Kommentarer (2)

Iron

Indlæg: 23

Rigtig fedt album!!! 90%

Rigtig fedt album!!! 90% herfra!

surlykke

Indlæg: 21

Enig!! De tager fandme over

Enig!! De tager fandme over hvor COB slap, så selvom de ikke lige opfinder den dybe tallerken, så spiser de ske'er med de store. Dette solo projekt er helt i den øverste klasse!