Wednesday 13 spiller koncert i Gimle, Roskilde .
Wednesday 13 - Condolences

Condolences

· Udkom

Type:Album
Genre:Heavy Metal
Antal numre:13

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Hertugen af horror vender tilbage med karakter og kondolencer

Hyggelig uhygge

Mastermind og boogieman Wednesday 13 er altid garant for et musikalsk horror-flick af de helt store, hvad enten vi taler Frankenstein Drag Queens from Planet 13, Murderdolls eller soloprojektet Wednesday 13. Sidstnævnte fik relativt stor succes med debuten Transylvania 90210 og opfølgeren Fang Bang i midten af 00’erne, og siden da er det gået en anelse sløjt i det Wednesday 13’ske. Nu er hjernen bag – med det borgerlige navn Joseph Poole – og venner klar med nyt blod: Condolences.

Sorry for your loss

Med dette album fortsætter Wednesday 13 den udvikling, han så småt igangsatte med Skeletons i 2008; der er skruet gevaldigt ned for lejrbålsstemningen, og de sjove ordspil, der førhen var et bærende element, bliver færre og færre. I stedet har frontmand 13 taget alvorshatten på og leveret et album, der er langt mere strømlinet, stramt og stilrent end nogensinde før. Heldigvis er overgangen fra spas til seriøsitet udført med elegance, og den altoverskyggende kerne er stadig gammeldags gys, gode melodier og morbide allegorier.

Det er dog tydeligt, at den lyriske inspiration på Condolences er fundet et helt andet sted end vanligt; væk er de mange referencer til klassiske skrækfilm, og inde er et nyt tema: døden. Det lyder måske en anelse uoriginalt og klichéfyldt, men bare rolig, der er rigelig variation. I selskab med Wednesday 13’s harske vokal føres vi igennem et væld af små historier, og vi indtager både rollen som seriemorder og offer – alt sammen med frontmandens uomgængelige glimt i øjet.

Hele suppedasen sparkes i gang med den korte intro ”Last Rites”, der – meget forudsigeligt i Wednesday 13-regi – er en obskur blanding af horror- og sci-fi-lyde. Hernæst følger et af pladens absolutte højdepunkter, ”What the Night Brings”, der med sit iørefaldende, skarpe og spooky guitarriff gør øjeblikkeligt krav på din opmærksomhed og sætter sig fast i hukommelsen. Succesen fortsætter henover de næste tre skæringer, hvor især ”Cadaverous” og ”Blood Sick” skiller sig ud.

På halvvejen, ”You Breathe, I Kill”, daler intensiteten dog en smule, idet nummerets store potentiale ikke bliver udnyttet. Det forholdsvis fængende omkvæd tager form af en lille slasher-slagsang, men mangler simpelthen punch og power! Bedre går det på numrene ”Cruel to You” og ”Condolences”. Hvor førstnævnte er et kærkomment flashback til bandets gamle lyd og fjollerier, beviser sidstnævnte, at Wednesday 13 også behersker det seriøse; ”Condolences” er mørk, slæbende og stemningsfuld, og de gentagne ord ”Sorry for your loss / Condolences” danner rammerne for hele albummet.

(Grav)alvorligt

På vennernes syvende skive er alt, som det plejer – og så alligevel ikke! Det er Wednesday 13’s makabre tekst og rustne vokal, som vi kender dem, men med en væsentligt mere seriøs tilgang, der sikkert vil glæde nogen og ærgre andre. Bandet akkompagnerer frontmanden fortrinligt, produktionen er sprød, og der er i det hele taget ikke mange fingre at sætte på denne udgivelse; Condolences er et stærkt album med et par sikre hits og en klar rød tråd hele vejen igennem. Var der en smule mere af den gamle charme og uskyldighed, kunne vi være helt oppe at ringe!

Tracklist

 1. Last Rites
 2. What The Night Brings
 3. Cadaverous
 4. Blood Sick
 5. Good Riddance
 6. You Breathe, I Kill
 7. Omen Amen
 8. Cruel To You
 9. Eulogy XIII
 10. Prey For Me
 11. Lonesome Road To Hell
 12. Condolences
 13. Death Infinity

Tilføj kommentar