Twinspirits - The Forbidden City

The Forbidden City

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Spilletid:68.39
Antal numre:10

Officiel vurdering: 4/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

"The Forbidden City" er en halv-progget affære med en del pompøse elementer – sidstnævnte skyldes ikke mindst brugen af keyboard/klaver samt en evig insisteren på at søge ’larger-than-life’-vokalmelodier. Desværre ender Twinspirits som oftest med at lyde som et fattigmands-Dream Theater – musikalsk hænger tingene fint sammen, men kompositionerne får trods deres længde ikke leveret nogle skelsættende ideer. Når Twinspirits søger lidt uden for deres prog-metal/rock kernekompetencer,og eksempelvis vælger at spille med musklerne på "Number One" med noget der mest af alt minder om hardcore-råbevokal, bliver det lidt fjollet og falder til jorden med et brag.

En af de få egentlige overraskelser i lydbilledet er tilføjelsen af kvindevokal på "Hide This Feeling", som begynder en smule underspillet, som klæder sangen og albummet, men sangen ender dog i den pompøse ende af skalaen – og det er denne forudsigelige søgen mod det storladne, der ofte ødelægger sangene for denne anmelder. Lydmæssigt er "The Forbidden City" hensat til det man hørte på start-halvfemser udgivelser med Fates Warning og Dream Theater og som resten af albummet er dette ikke ligefrem noget der peger i retning af at Twinspirits arbejder med et fremadskuende perspektiv. Som med førnævnte bands skal det dog også nævnes at "The Forbidden City" står som et meget gennemarbejdet og ambitiøst album.

"The Forbidden City" er mest møntet på trofaste fans af genren, da albummet ikke formår at stå synderligt ud fra gennemsnittet.

Tilføj kommentar